Hová tűntek a vadak, miért van ilyen kevés az erdőkben? Volt gyérítés, vagy valami?
Néhány éve amikor kimentem este a falu végére, legtöbbször hatalmas csörtetéseket hallottam, még nappal is gyakran lehetett látni állatokat az erdőben, akár még vaddisznót is.
Most meg bármikor kimegyek, alig van valami. Kimentem többször is késő éjszaka, és csak az erdő szélén hallatszott kisebb állatok, nyúl vagy róka motoszkálása. Azt hittem, hogy este van, nagyon hideg, és pihennek ilyenkor. De aztán kimentem többször is pirkadatkor, és szürkületkor, és ugyanúgy üres volt az erdő. Ami jó, mert nem valami nyugodt érzés 500 méterenként vaddisznókba futni, akik legfeljebb 20-30 méterrel mennek arrébb, ha jön az ember, és a szarvasbikák mély bőgése még fenyegetőbb, mintha direkt nekem szánnák, de egyben szomorú is, hogy élettelen az erdő.
Nem neked való az erdő
Farkasoknak és medvéknek kéne lenni a magyar erdőségekben, de ki lett pusztítva. Maradj a településeken
Folyamatosan pusztul a természet, ebben nincsen semmi újdonság.
Azt te tudod, hogy ott milyen volt, és milyen most az erdő, mi változott, de a történethez hozzá tartozik, hogy van egy természetes hullámzás is a vadállomány mértékében.
Az apróvadaknál ez lehet gyors periódus, nyúl, fácán, vadkacsa lehet egyik évben sok, a másikban meg kevés, ezek a viszonylag gyorsan szaporodni képes állatok.
A nagyvadaknál már sokkal lassabb a ciklus, és ott bizony most a vaddisznók létszáma jelentősen visszaesett, évek óta probléma a sertéspestis, ami a vaddisznó állományt megtizedelte.
Miért lennék troll? Aki a szarvasbőgétől fél, miért járja az erdőt? És igenis, a farkas őshonos lenne Magyarországon, a Kárpát medencében, csak ki lett írtva. Mi lenne ha farkasüvöltést hallanál? De ahogy írták előttem, a nagyvadak kipusztultnak hamarosan a maradék kevés erdőből. Ha ez megrémiszt nem neked való az erdő jelenleg
Amikor csak nyulak, mókusok meg egerek lesznek akkor nyugodtan mehetsz
Azt mostanság már tényként kezelik, hogy az ország északi részén élnek farkasok, és nem csak kóborló példányok, hanem megtelepedtek, szaporodnak.
Nincs sok, de van farkas.
"Bárcsak többet látnám"
Akkor emeld fel a seggedet, és menj ki lessed őket, ne csak irkálj róluk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!