Ha Erdélybe megyek, akkor a magyar-román határon fogok majd kapni medvespray-t vagy medveriasztó csengőt a határőröktől? Vagy Székelyföldön a szállásadók is szoktak ilyesmiket adni a vendégeknek a medve veszély miatt?
Ez hasonló kérdés
Te voltál ez is Kérdező?
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__vadallatok__12681252..
Egy túrista csapat megy az erdőbe. A túristák hátizsákja tele van rakva kis arany csengetyűkkel. Az egyik túrista megkérdezi a túravezetőt:
-Miért vannak a hátizsákunkon kis arany csengetyűk???
-Azért. -felel a túravezető. -Mert errefelé sok a grizly medve. De nem kell félni mert elkerűlik az embert. Ha visszont valaki grizly ürüléket látt akkor mindenki menekűljőn ahogy tud mert nagy veszélybe vagyunk.
-És honnan tudhatjuk hogy melyik a grizly ürülék? -kérdezi az egyik túrista.
A túravezető igy felel:
-Kis arany csengetyűk vannak benne.
16
Fun fact: pont a régebbi hasonló kérdés miatt tudtam meg, hogy amúgy tényleg létezik olyan, hogy medveriasztó csengő. Pedig székely vagyok, s gereblyéltem már szénát medvesz.r mellett. XD
Nem, a határon nem osztanak medvespray-t vagy medveriasztó csengőt. Székelyföldön valóban előfordulnak medvék, különösen az erdős területeken, de nem szokás, hogy a szállásadók automatikusan ilyen eszközöket biztosítanak. Ha túrázni mész vagy erdős területeken tartózkodsz, érdemes előre beszerezni medvespray-t vagy csengőt egy outdoor üzletből. Az is fontos, hogy tájékozódj a helyi tanácsokról és medveviselkedéssel kapcsolatos óvintézkedésekről.
Ne aggódj túl sokat, ha megfelelően felkészülsz és figyelembe veszed az óvintézkedéseket, elkerülheted a bajt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!