Mit tegyek ha a kutyám hazahozott egy róka kölyköt? Vagy az anyja hozhatta be? Vagy hogy működik ez a vadaknál?
Zemplénben lakunk, kicsi falu végén. A ház mögött már erdő van, de magas a kerítés, a kutya soha nem megy ki rajta, még a kapun sem ha nyitva van. Ma reggel, mikor elindultam munkába, a teraszon feküdt a kutyám a székében összegömbölyödve aludt. Most, hogy hazaértem láttam, még mindig úgy fekszik, ezért megnéztem és egy kicsi (szerintem max 1 vagy 2 hetes) rókát melenget.
Alapvetően is nagyon barátságos kutya, a macskát is így dédelgette mikor hozzánk került, a csibékkel is így szokott tenni.
Ilyenkor mi a teendő? Kit kell hívni?
Lehet, hogy a kölyköt az anyja hagyta magára?
Adjak neki enni? Ha igen, mit?
Megtartani nyílván nem nagyon szeretném, de mégsem hagynám sorsára az erdőben.
#10 a vadász szabályszerűen járt el. Megkímélte az állatot a további szenvedéstől. Nem lett volna életképes már tovább, nem tudott volna táplálkozni, inni, elmenekülni a rátámadó kóbor kutyáktól, lassú kínhalálban szenvedett volna ki.
Felépült volna... s utána? Már nem lehet visszaengedni a természetbe, s annyi hely meg nincs az állatparkokban, hogy minden sérült állatot el lehessen helyezni. Az őz nem védett állat! A róka sem.
Köszönöm a sok hasznos választ, megoldódott a helyzet :D
A polgármester bevitt minket a városba (mivel nincs kocsim) ott megvizsgálták a kutyámat és a rókát is. Minden rendben volt velük úgy néz ki, a pici is egészséges. Az állatorvosnál hagytam, megfigyelésre, hogy biztos ami biztos. Onnan az állatorvos lánya viszi majd tovább, nem tudom még hová, de biztos jó helye lesz, mert csupaszív rendes a csaj, jól ismerem. Azt is mondta, hogy nem hagyják estére a rendelőben, viszik haza, hogy felügyelet alatt legyen.
Elkobozták a Rókales Alapítvány minden rókáját, szabadon engedik a ravaszdikat:
15!
Még olvasni is szörnyű volt. Ki tesz ilyet? 😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!