Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Egy barnamedve elbírna egy...

Egy barnamedve elbírna egy vízilóval ?

Figyelt kérdés
Egy medve letudna vadászni egy kifejlett vízilovat ?

máj. 15. 22:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10, nem ez az egy kérdés zavar, hanem, hogy folyamatosan ilyeneket ír ki.
máj. 16. 13:49
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
Attól még oké kérdések. Ha őt ez érdekli...
máj. 16. 14:58
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Sokan nem értik miért tettem fel ezt a kérdést de mindjárt elmondom.

Kolumbiában elszaporodtak Escobar vízilovai. Ott nincsen természetes ellenségük. Az ottani kormány szeretne valamit ezzel a helyzettel kezdeni. Ötletek vannak de konkrétum még nincsen. Viszont pár ország jelezte hogy ilyen olyan programokon keresztül szívesen befogadni vízilovakat. Többek között Románia is. Ahol egy emberke úgy gondolta egy félig meddig szabad tartásban csinálná. Vagyis télen fedett helyen. Nyáron pedig a szabadban. Romániában ugye sok medve van. Csak innen jött a kérdés hogy ha valahogyan ezek összetalálkoznak akkor lenne e esélye egy medvének egy víziló ellen

máj. 16. 15:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
De hogyan bazze, a víziló Romániában szerinted meg tud élni vadon?! Vagy mire gondolsz, hogy majd elszökik az ottani állatkertből, és összetalálkozik a Maci Lacival? Neked túl élénk a fantáziád, de nagyon. :(
máj. 21. 19:32
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
14, mondtam én is, hogy f.szság...
máj. 22. 06:37
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

Korrekt kérdés, nincs benne semmi rossz

A vízió tömege és harapási ereje nagyobb, bőre vastagabb, nagyon vastag, az egész állat tömegének majdnem harmadát teszi ki.

Óriási a víziló helyzeti előnye

[link]

Nekem annyi jutott azért eszembe, hogy a medve valahogy mégis fordulékonyabb, két lábra tud állni, kezeit hsználni

De azthiszem ez csak megsebezni tudja a vizilovat. 6 cm vastag a bőre

máj. 22. 19:31
 17/19 anonim ***** válasza:
16, szerintem beteges szinten van már. Valószínűleg ugyanez a kérdező írta az összes ilyen abszurd y állat vs x állat változó db számokkal, melyik nyerne, stb... szerintem túl van tolva és egyáltalán nem gyakori kérdés...
máj. 22. 19:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Egyszer hirtelen jutnak néha egész váratan kérdések eszembe. Egyszer pl. hirtelen az a váratlan kérdés jutott ezembe: vajon, ha hirtelen az őskorba kerülnénk, tudnánk-e itt Magyaroszágon úgy tütet gyújtani, mint egyes természeti népek, vannak-e nálunk is olyan különleges fafajták, amiből tüzet lehet csiszolni (hisz nyilvánvalóan nem minden fa jó, a természeti népek is vidékük különleges fáit használják, aminek ismerete külön a törzsi tudás része). Aztán addig olvastam, míg ki nem derült, nálunk elsősorban a fűzfa jó, aztán, ha az nincs, jó még valamennyire a nyárfa, hársfa, gesztenyefa. Meg ilyen módszerek, hogy hogyan kell potosan elkésziteni a tűzfurót. De amúgy el lehet, tapasztalt embernek nem okoz gondot.

Meg hogy könnyen megtanulnánk-e az őemberek nyelveit, volt-e nyelve a habilisnek, erectusnak, neandervölgyinek, milyenek lehettek, mennyire hasonlithattak a mai természeti népek nyelvére. Van e közös a ma élő legtermészetibb körülmények közt élő népek nyelvében, ezek jellemzően egyszerűek-e, vagy pedig pont fordítva, barokkosan elbonyolódóak-e. Igazából a fenti kérdések egyikére sincs végleges, vitathatatlan válasz. Kb. az a sejtés, hogy az erectusnak már volt nyelve, e ez még nem volt annyira végtelen módon kombinálható mint a mienk. Meg a természeti népek nyelvei tipikusan inkább nagyon bonyoultak, olyanok mint az eszkimó több ezer raggal, mondatnyi hosszúságúra hízó agyonragozott igealakokkal, de erről is megy azért még a vita, erre a kérdésre sincs még teljesen konszenzusos válasz.

máj. 22. 22:42
 19/19 anonim ***** válasza:
18, de ezek értelmes kérdések.
máj. 23. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!