A medvék valóban félnek a macskától?
Az ilyen felvételekre gondolok:
Logikailag nehezen érthetőnek tűnik, hogy a medve nyilván tisztában van a méretbeli különbséggel és, hogy a macskát nagyjából egészben lenyelné, de mégis meghátrál a bátor fellépéstől. A barna és a fekete medvék is egyértelműen feltűnően óvatosak és félénkek a macskákkal szemben.
Vajon a macska lenne a medve számára az ami az embernek a pók és a darázs ? Mert hát nyilván megsebezheti a cica a medvét, de nem sokkal jobban mint mondjuk egy közönséges(nm erős méreggel rendelkező) pók az embert.
Lehetséges, hogy a házimacskát valamely nagymacska kölykének hiszi, és valójában az anyaállatot sejti a közelben azért fél ?
Szerintem ahhoz van köze, hogy a medvék a kutyaalkatúak rendjébe tartoznak és úgy értelmezik a testbeszédet ahogy például a kutyafélék. Ez persze Bro science, magamból szoptam ki, egyáltalán nem biztos hogy így van :)
De az tudományos tény, hogy a kutyák és macskák azért nem jönnek ki egymással, mert egymás testbeszédét teljesen máshogy értelmezik (ha csak nem együtt nevelkedtek vagy a személyiségük nem olyan).
Tehát amíg a macska csak bámulja a kutyát, addig e cselekedetet a kutya fenyegetésnek vélheti. Pár alkalom után pedig össze is kötötte a fejében, hogy a macska rossz.
Kergetett már kakas? Az is pici hozzád képest, mégis olyan volt, mintha az életemért futottam volna :D
A vadon élő állat óvatos, pláne ha valami határozottan lép fel ellene. Ennek a harcnak nincs tétje (pl. terület, párzás joga) így nem igazán éri meg neki.
Plusz azért meglepődik, ha valami felé rohan, mert a saját biztonsága az első.
#2 vagyok, arról a terrorról ne is beszéljünk, amikor kicsi koromban egy csapat hattyú körbeállt :D
Szerencsére nem akartak semmit, de az csúnya lett volna :D
A vadon élő állatok a testi kontaktus általi tapasztalást általában elkerülik, ha egy teljesen idegen dologgal találja szembe magát - valszeg nem sok házicicushoz volt szerencséje - és hipotéziseik alapján inkább kitérnek, visszahúzódnak vagy elmenekülnek.
A házicicus viszont eleve egy vadászó ragadozó ösztönnel megáldott lény, akik eleve óvatlanabbak is, mert túl sok veszély nem leselkedik rájuk a kutyán kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!