Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Igaz, hogy autistát nem...

Igaz, hogy autistát nem támadnak meg a vadonban ragadozók?

Figyelt kérdés
2010. okt. 8. 22:16
1 2 3
 11/22 vezerdinka ***** válasza:
59%
egyébként ha már ennyire bele akarunk menni a témába, akkor előbb jó lenne, ha az ilyen okos emberek felütnék valamelyik lexikont, vagy ha arra is lusták, akkor legalább valami wikipédiát nézzenek, arról, hogy milyen fogyatékkal élő embereknek "fura" még a viselkedése. mert ugye nem csak az autisták tartoznak a szellemi fogyatékosok közé. maga a kérdés is hülyeség és aki ezt nem veszi észre, az is ugyanolyan hülye. voltak német juhászkutyáink és baromira nem "hagyták el a helyszínt", ha hülye fejet vágtunk. az amúgy sem számít még fura viselkedésnek. az már más tészta, ha a kutya volt már fenyítve (úgy értem bántalmazva) és esetleg a "grimaszban" a fenyítést/támadást véli felfedezni... nem alaptalanul. és még mindig tartom azt a véleményem, hogy a kérdező nem a kutyákat kérdezte, hanem a vadállatokat.
2010. okt. 10. 22:31
 12/22 A kérdező kommentje:
Konkrétan vadállatokat kérdeztem, és ha így érthetőbb vadonban vagy emberi településekre betévedve. Nem elvadult háziállatokról beszéltem, hanem vadonban született és vadonban felnevelkedett állatokról, legyen az oroszlán tigris, elefánt, vagy bármi. Bocs a fogalmazásért de soha nem fogsz olyan fejet vágni teljesen egészségesen mint egy autista. Nem azért mert ők "hülyék" és te "normális" vagy, hanem mert ők mások. Egy állatnak, főleg vadállatnak sokkal több meglátása, megérzése van a világról, amit te "értelmes emberi lény- homo sapiens" az életed végéig fel tudnál fogni. Itt én nem egy egyszerű biológiai kérdést tettem fel...
2010. okt. 10. 23:24
 13/22 anonim válasza:

Az általad említett vadállatok, nem tesznek különbséget semmilyen tipusu ember között. Ha éhes úgy is megöli, és megeszi amit akar, ritka hogy ne így legyen.

A kutyákkal meg az a helyzet hogy nyilván "sokkal okosabbak" mint egy ilyen ragadozó, és ahogy már említették korábbi bántalmazás miatt is reagálhat így

2010. okt. 11. 08:59
 14/22 vezerdinka ***** válasza:
59%
valóban nem úgy viselkedik egy szellemi fogyatékkal élő egyén, mint egy egészséges, de az, hogy "Egy állatnak, főleg vadállatnak sokkal több meglátása, megérzése van a világról, amit te "értelmes emberi lény- homo sapiens" az életed végéig fel tudnál fogni" - hülyeség. Itt nem delfinekről beszélünk, akik kimentenek a tengerből, ha érzik, hogy bajban vagy és élsz tovább boldogan, míg meg nem halsz... hanem vadállatokról. a ragadozók, mint már említettem, nem a lelki világodat vagy a másságodat nézik, hanem, ha az ösztön azt diktálja, esznek. ennyi. semmiben nem jelent előnyt, ha valaki autista, neki ebből a fogyatékosságából maximum hátránya származhat, mégpedig az, hogy nem érzékeli kellően hamar a veszélyt és nem indul be nála reflex szerűen a védelmi reakció - mivel saját kis világában él úgymond. sokat kell erről olvasni, mellesleg ajánlom, mert érdekes és akkor egész jól meg lehet érteni az autista és down kóros emberek világát. amikor ezekről az emberekről tanultam és tanulmányoztam is őket (testközelből), nagyon sokat megtanultam az életről, sokféle szülővel és gyerekkel találkoztam és akkor értettem meg nagyon sok mindent, azóta teljesen másként szemlélem a világot... de részemről lezárva ezt a "vitát": véleményem és az eddig leírtak szerint semmivel sincsenek "védettebb" helyzetben, ha pl 2-3 farkas épp vadászik és őt találják meg.
2010. okt. 11. 16:30
 15/22 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak:

Teljesen reális az okfejtésed, de a medve állítólag csak akkor vesz üldözőbe ha menekülsz, (természetesen menekülni sem igazán érdemes mert a grizzly futás közben elérheti az 50 km/h-t is) ha lassan hátrálsz, akkor nem támad. Szerinted evvel az ismerettel a birtokunkban meg fog támadni egy medve egy autistát? Nyílvánvaló hogy a beteg ember nem menekül, csak az adott helyzetben esetleg apró léptekkel távolodik, ami ugye a menekülés kulcsa?

2010. okt. 11. 21:01
 16/22 vezerdinka ***** válasza:
54%
igazad van.. bizonyos részben. de míg te pl. megállnál vagy lefeküdnél egy medve esetében és akár 20 percig is képes lennél az életedért mozdulatlanul ott feküdni, addig gondolj bele, hogy mennyire valószínű, hogy másodpercek alatt eljut egy autista tudatáig is, hogy neki azért hosszú perceken "élettelennek" kell tettetnie magát, hogy a medve ne nézze potenciális zsákmánynak.
2010. okt. 11. 21:44
 17/22 A kérdező kommentje:
Nos vezerdinka! Te egy olyan ember vagy akivel szívesen elfilozófálgatnék egy sör mellett mindenféléről. Köszönöm a válaszod. Természetesen felpontozlak. Köszönöm a rám és kérdésedre fordított figyelmed!
2010. okt. 11. 21:59
 18/22 A kérdező kommentje:
Javítás: A kérdésemre fordított figyelmed! Jó éjt!
2010. okt. 11. 22:12
 19/22 anonim ***** válasza:
5%
vezerdinka: Hülye. Vissza az Indexre, vagy a blog.hu-ra, az való az ilyeneknek. (most biztos, hogy kapok tőle mínuszt, de nem érdekel)
2010. okt. 15. 00:12
 20/22 vezerdinka ***** válasza:
93%
kedves utolsó. nem szoktam pontozni, lesz*rom, hogy mi a véleményed. nem a te kérdésedre válaszoltam, nem látom sehol, hogy utaltál volna arra, hogy írtál véleményt erre a kérdésre, így aztán az sem érdekel, hogy hova kívánnál el. nem vagyok blog.hu-n és index-en sem szoktam "osztani" az észt és az embereket, szimplán csak annyi, hogy mindenkinek van egy kialakult véleménye a dolgokról, ami másokat vagy érdekel vagy nem. az én véleményem érdekelte a kérdezőt, mert lehet, hogy látott benne valami logikát. azt meg mindenki maga döntse el, hogy vajon miért írtál név nélkül ilyen tartalmas (és teljesen megalapozott) véleményt.. mert ez nem engem jellemez.
2010. okt. 19. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!