A rókák miért gyilkolnak ennyit?
A róka mindig elviszi a szárnyasokat! Ez valóban nyest lehetett!
Mindkettő ragadozó kíméletlen gyilkolast visz végbe a baromfik között! A különbség annyi kettejük között, hogy a nyest nem viszi túl messzire a zsákmányát, hanem gyakran a helyszínen széttepi őket.
Jellegzetes szokása még, hogy leragja a baromfik fejét!
Azért szokott megölni minél több állatot mind a róka, mind a nyest, mert visszajárnak!
Nekem is volt olyan, hogy 30 csibémet két kotlóval együtt elvitte valami, majd másnap meg visszajött és két közepes testű tyúkot elvitt.
Akkoriban, nyáron nem zártam be a tyúkokat a meleg miatt és ez lett az eredménye...
A nyestes események óta bezárom a baromfikat és utána már nem történt több ilyen támadás.
Nagyon nehéz a nyest ellen védekezni és elkapni is nehéz! A szembeszomszédomnak okozott pár éve komoly károkat egy nyest. Napokig visszajárt gyilkolni a drága dísztyúkjait!
Majd vett egy nyestcsapdát. Ám, így is vagy három nap volt, mire belement a nyest, mert mindig macskák mentek bele...
Hogy mit csinált az elfogott nyesttel, nem tudom, de nem is erdkel.
Nagyon ritkán ilyen maximum fiatalabb róka csinál, ha szűk helyen a folyamatosan vergődő, kapálózó szárnyasok fenntartják a vadászösztönét. Akkor is legalább egy elejtett madarat magával visz. A róka arra törekszik, hogy mielőbb megfojtsa az áldozatát, kiráncigálja és magával vigye nem időzik túl sokat a baromfiólban.
A mészárlás a nyestre, menyétre jellemző. A kutyaszőr semmit sem ér. Okos állat, nagyon hamar rájön hogy a szőr nem jelent rá veszélyt ha nincs ott a kutya. Jó a látása éjjel, hallása, szaglása. A kutya sem feltétlenül megoldás. Volt olyan hogy a nyest megette a kutya tornácon hagyott tápját miközben az egy méterre tőle édesen aludt. Nyest ellen csak az segít, ha tyúkhálóval teljesen lezársz minden rést ahol be tudna jutni az ólba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!