A vaddisznó az egyedül vagy falkában vadászik?
Azt tudom, hogy mindig ilyen csoportokba, “falkákba” rendeződnek, de vadászat alatt is így maradnak?
Valahogy nem tudom elképzelni, ahogy mondjuk 3-4 vagy több vaddisznó leterít egy szarvast.
Azt gondolom, hogy sokkal inkább egyedül Vadászhat.
De például az anyakoca az hogyan ad a kölykeinek a prédából?
Ezt mondjuk az oroszlánoknál sem értem…
Haza viszik?
Meg hogy csak az anyakocák vadásznak, vagy az apakocák is kiveszik a részüket a munkából? (Az oroszlánokkal ellentétben)
Köszi, akkorát nevettem. :D
A vaddisznó vadászik. :D
A vaddisznó táplálkozása meglehetősen változatos. Kedveli a tölgy- és bükkmakkot, a földre hullott gyümölcsöt, de húsevő mivoltát is bizonyítja patkányok, pockok, különféle rovarok, sőt dögök fogyasztásával. Gyakran kifordítja ormányával a földben tanyát verő rágcsálók fészkét és szívesen közreműködik elhullott vagy éppen lelőtt vad eltakarításában is.
Ami az életmódját illeti, éjszakai, vagyis a sötétedés idején élénkül meg és indul táplálkozni. A vaddisznó csoportosan, ún. kondában él, amelyet elsősorban kocák és malacaik, valamint az ivarérettséget még el nem ért korábbi almok alkotnak. A kanok lazán kapcsolódnak a csoporthoz, főleg a szaporodási időszakban maradnak a kondával.
Forrás: [link]
"apakocák"
Utoljára a rézüst majmon röhögtem ekkorát.
koca = nőstény vaddisznó
tehát apakoca nincs, kandisznó van.
"apakocák
Biológia 1-es, leülhet.
3. "a vaddisznó pedig nővényevő"
Oké akkor ebben tévedtem hiszen ő is mindenevő, mint az ember.
Trollkérdés, de jót nevettem, köszi. :D
A vaddisznók nem vadásznak, csak mennek, és megzabálják, amit találnak, és ez kb. bármi lehet, ami ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!