Egy vadállat tényleg egy ütéssel kiejtheti a puskát a vadász kezéből?
A vadász valamitől leblokkol (legyen ez az elé kerülő állat mérete, vagy a vadsága, hogy már az első pillanattól nem fél a puskától), és egy csapással "elveszi" a fegyvert az embertől, aki már nem is olyan nagy legény többé.
Milyen állatok képesek erre?
Pl: medve?
Nagyon hipotetikusan még egy nyúl is. Tágabb ismerősi körömben volt rá példa, hogy a nő nyula megtámadta a párját (nem együtt laktak akkor még), amint belépett a lakásba a nyúl rohant felé ugrott és harapott.
Szóval helyzet függő, rendben a nyulas példa eléggé szélsőséges. Lényeg, hogy a vadász mennyire fogja a fegyverét és a jószág hogyan mekkora erővel üt, vagy vetődik neki.
2
Ahol SZÜKSÉGES a vadászat mert nincs csúcsragadozó (farkas, hiúz) ott az embernek kell kontrollálni a növényevők állományát.
De nem erre vagyok kíváncsi, egy helyzetre kérdeztem rá.
5
Na ez érdekes. A farkast is beletettem volna a kulcsszavak közé, ha több a lehetőség.
Nem a fegyverre megy az állat mert nem tudja mi az, az ember testrészének tekinti és "egyben" támadja az embert. Kutyáknál is hosszas kiképzés eredménye hogy a fegyvert tartó kézre fognak rá. Akkor sem azért mert "tudja" az állat, hanem erre lett képezve.
Az állat ha támad akkor a maga módján, módszerével teszi, az csak "mellékhatás" hogy a puska kiesik a vadász kezéből. Az mondjuk biztos kell lélekjelenlét ilyenkor pontosan célozni. Láttam pár ilyen videót ahol a sebzett, későn észlelt vaddisznót a vadász 1-2 méterrel maga előtt terítette le (lélekjelenlétből, stressztűrő képességből ötös, szakmailag egyes aki ekkora kockázatnak teszi ki magát és kutyák, kellő körültekintés nélkül indul meg a sebzett vad felkutatására).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!