Csak én vagyok szkeptikus ebben az ügyben?
Előre leszögezem, hogy igen, tudom, hogy már a csapból is ez a fekete párduc téma folyik, ráadásul én közel is lakom Kiskunhalashoz, és nálunk a városban is téma ez az állat.
Szóval az a helyzet, hogy én szkeptikusan állok ehhez az állathoz, mert ugyan a kamerán jól kivehető, hogy egy fekete állat mozog a mezőn, viszont nekem inkább egy meghízott fekete kandúr cicának tűnik, mintsem egy karcsú, kecsesen mozgó párducnak.
Ráadásul erősíti a szkeptikusság érzetemet, hogy szinte semmilyen nyomot nem találtak a hatósági emberek néhány valami izén kívül, ami nekem nagyon nem tűnik mancsnyomoknak, sőt, semmilyen macskafélére hasonlító jelet nem látok a nyomban.
Harmadrészt egy nagyragadozóról beszélünk, amely viszonylag nagyobb testű állatokat (kecske, juh, kutya) ejt el. Viszont ha már egy hete az országban van, akkor miért nem hallunk széttépett háziállatokról? A sokkal kisebb testű aranysakállal kapcsolatban szinte mindig beszámol a helyi média, ha elkapnak egy-egy tyúkot vagy juhot, de ezzel a párduccal kapcsolatban semmi ilyesmi hírt nem hallok.
Szerintem amit nyomot találtak az vagy kutya lábnyom vagy farkas lábnyom mivel látszanak a karmok is. A Kiskunsági Nemzeti Parkban is elvétve volt már farkas is.
A macskafélék behúzva tartják a karmaikat. Csak bizonyos helyzetekben engedik ki a karmaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!