Pitbull ellen hogyan kell védekezni ha utcán rám támad és mennyire veszélyes?
Vaslapáttal..
Utána a gazdáját is :)
Amíg nem harap meg, addig nincs jogod semmihez, max elszaladni.
Én évekig jártam a hivatalba, de azt mondták, hogy amíg nem harap meg, addig ők sem nem tudnak mit csinálni.
Paprikaspray! Azt a pofájába fújod, amennyit csak bírsz! Elvileg attól megdöglenek!
Mondjuk, a helyedben szólnék a rendőrségnek, hogy figyelmeztessék a gazdáját!
Ha nő vagy paprikaspray,esetleg vascső.
Ha férfi akkor pusztakézzel ki kellene tudd tekerni a nyakát, vagy legalább széttörni az állkapcsát egy ilyen kis szutyoknak.
Kettő dologra figyelj ha már nagyon éles a helyzet.
1:Ne kezdj el futni, és ne tegyél hirtelen mozdulatokat.
2:Ne fordíts neki hátat.
6-7 éves lehettem amikor a kihalt utcán sétáltam (kis falu) és azt láttam hogy az egyik háznál a drótkerítésen belül az évek óta láncon tartott, veszettül ugató kaukázusi kutya eltépi a láncot és kibújik a kerítés alatt és egyenesen felém rohan..
Na én ott teljesen a földbe gyökereztem az ijedtségtől, meg sem mertem mozdulni, a kutya morogva odajött, körbeszaglászott egy 5 perc alatt.. majd elsétál néhány méterre. ekkor én iszonyat lassan elkezdtem hátrálni(ez a manőver szerintem lehetett vagy 25 perc😅) , majd mikor már kellő távolságra voltam és már nem látott akkor hazaszaladtam.
Utólag visszagondolva, szerintem ha rögtön elkezdtem volna szaladni, lehet hogy most nem irkálok ide...
Mért pont pitbull? Egy termetes pásztor kutya veszélyesebb. Szerencsétlen pibullokra ráaggatták a veszélyes jelzőt csak mert jó házörzők és jó csatárok voltak amíg legális volt.
Egyébként szerintem a gerebje a legjobb védekező eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!