A lány vaddisznókra is mondják, hogy vadkan? Ez az állatfajnak egy másik megnevezése?
Ha név eredetéről tudtok valamit, kérlek, arról is írjatok, de aki pl magyarázatot tud csak, vagy tippje van; kérem, az is írja. :):)
Nagyon köszönöm előre is. :)
Az nem én voltam.
Köszönöm az eddigi többi válaszokat is. ♥♥
Ez egy nagy közönséges hímsoviniszta megközelités! Már elnézést!
A biologiai nemek nem léteznek, csak társadalmi konstrukciók. A vadkan kifejezés pejoratív értelme az évezredes patriarchális szemlélet proekciója az érintettlen termeszet, romlatlan teremtményire.
Mondjuk a vaddisznó esetében nem hiszem, hogy nagy félreértések lehetnek. De a szarvasmarháknál már nagy a probléma. Tehénnek hívnak kb. minden szarvasmarhát. Tegnapi példa: félek a tehenektől. Mivel szeretem az illetőt, aki ezt mondta, ezért nem javítottam ki.
A legjobb az volt, hogy egy gyerekeknek készült rajzfilmben következetesen tőgyet rajzoltak a bikákra...
18-as a fial szót több utód világra hozatalára mondják. Az ellést egy vagy két utód világrahozatalára.
A pénzt is fialtatják a bankban talán így érthetőbb. De nem vagyok biztos benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!