A lány vaddisznókra is mondják, hogy vadkan? Ez az állatfajnak egy másik megnevezése?
Ha név eredetéről tudtok valamit, kérlek, arról is írjatok, de aki pl magyarázatot tud csak, vagy tippje van; kérem, az is írja. :):)
Nagyon köszönöm előre is. :)
De okés, de hogyha pl jön egy, és nem tudod hirtelen beazonosítani, mondjuk egy kifejlett példány, és még meg se nézted, hogy fiú, vagy lány, mert rettegsz, és azt nézed/azonvagy, hogy hogyan menekülj el, akkor azt is hívhatják vadkannak, nem? Vagy csak ha tutira fiú? Vagy ha pl látja, hogy lány, de ijedtében csak a vadkan jut eszébe, vagy úgy érzi, nincs ideje végigmondani, hogy vaddisznó, vagy látja,hogy lány, de azt mondja, vadkan, mert ő a "vadkan" szó alatt a vaddisznót mint állatfajtát érti. Tehát hogy neki pl lehet-e egyenlőségjelet tenni a vadkan és a vaddisznó közöttt.
Köszönöm az eddigieket; aki bármit meg tud még cáfolni/erősíteni, vagy bármivel ki tudná egészíteni, kérem , írja. Köszi.
Huh, te mit ittál? Olyan zavaros és életszerűtlen, amit kérdezel.
Ha támad, nem mindegy, milyen nemű vaddisznó támad?
“ vadkan főnév
A vaddisznó (1) hímje. “
A kérdés igazából arra irányult, hogy néha/vagy mindig; a vaddisznó és a vadkan közé lehet-e egyenlőséget írni; csak gondoltam, minél precízebben megpróbálom leírni.
De szóval tehát , megkaptam a választ, amit nagyon szépen köszönök; és mentek a zöldek mindre. ♥ ♥ ♥ ♥
Mosd direkt rákerestem a vadkan szó jelentésére s ha minden igaz ez egész pontosan a hét évnél idősebb hím vaddisznóra vonatkozik. Az ,hogy hím egyedre értendő az sejthető a “kan” szócskából de mondjuk én nem tudtam ,hogy hét év a “határ”. Mondjuk azt sejtettem ,hogy fejnőtt állatra vonatkozik, legfeljebb nem tudtam.
Ha valaki szinonimaként használja a vaddisznó s vadkan szavakat hát szíve rajta, de minden esetre nem mindig helyes megnevezés.
Nagyon köszönöm ezt is ♥ ♥
(Így most egyelőre pont annyi szivecske van, amennyi válasz; de akinek még eszébe jutna valami, kérem, írja; de már akkor meglett a válasz, és nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat. :):))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!