Vaddisznó támadás. Szerintetek meg akart támadni? Mi a legjobb, amit tehetsz ebben a helyzetben?
Az egyik nap túráztam a barátnőmmel az erdőben, amikor hirtelen felkelt egy vaddisznó tőlünk 10-15 méterre a bokorban, mozdulatlanul álltunk, majd elkezdett egyenesen felénk futni az állat. Feltört belőlem az adrenalin, felkaptam egy vastag fát a földről, és elkezdtem üvölteni, és ekkor irányt váltott a vaddisznó, és nem lett baj. Szerintetek most akkor meg akart támadni? És az üvöltéstől megijedt? Vagy csak szaladgálni támadt kedve felénk? Mi a legjobb, amit tehetsz egy ilyen szituációban?
Ez egy xxl-es példány volt, mindenesetre emlékezetes pillanat marad.
A legjobb a megelőzés. Pl eleve nem menni olyan sűrű dzsumbuj közelébe ahol esélyes, hogy pihenhetnek az állatok.
Amúgy bátor volt amit csináltál, de szerencséd is volt. Ha pl kismalacokat védő koca lett volna, azt nem tántorítod el csak így.
A legbiztosabb talán felugrani vagy felmászni valahova, és megvárni, amíg arrébbállnak.
A csajod utána hősként nézett rád? Ha igen, akkor a többi lényegtelen.
Ez egy XXL-es vadkan volt, a bográcsba való fajta. Legközelebb vigyél magaddal valami durrogós dolgot amiről azt hiheti, hogy puskalövés, de a legtutibb, ha felugrotok egy fára. A medvénél ez nem működne, viszont az nem is ilyen marha, hanem kíváncsi, és egy elhajított kajászacskóval jellemzően le lehet hülyíteni.
Fura, mert nem jellemző, hogy a kijelölt túristaút közelében tanyáznak, azt általában elkerülik messzire az állatok. Feltételezem nem voltatok akkora idióták, hogy letértetek az útról.
Egyébként mázlid volt, mert ha a vaddisznó komolyan meg akar támadni, akkor hafonászhattál volna a bottal, semmit nem ért volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!