Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Valaki volt hasonló helyzetbe?...

Valaki volt hasonló helyzetbe? Mi lenne a legjobb megoldás? (többi lent, ló+tovább tanulás)

Figyelt kérdés
A helyzet, hogy van két lovunk. Apa és én foglalkozunk velük, otthon tartjuk őket. Eddig nem volt baj gimi mellet elvoltam velük , de most megyek tovább egyetemreMásik városba, ahova nem vihetem magammal a lovakat ugye. Amikor haza megyek koliból nyílván tudok velük lenni addig meg apa meg tesóm gondoskodtak volna róluk. Csak hogy apa kapott állásajánlatot vidéken, így ugrott. Tesómra nem bízhatom őket egyedül,mert rá ebben nem lehet teljesen számítani. Eladni nagyon nem szeretném őket, megszakad a szívem ha erre gondolok. Ti mit javasolnátok ilyen helyzetbe? Gondolkoztunk, h keresünk valakit aki lovaglásért cserébe ellátná őket. De ehez meg megbízható ember kell,meg nem kis melo.

2014. aug. 14. 10:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Bizonyára lenne jelentkező, aki lovaglásért cserébe ellátná őket, de kérdés, hogy hogyan. Kétlem, hogy bárki naponta többször kimenne és valóban úgy gondozná őket, mintha az övéi lennének (plusz ért is hozzá annyira, hogy adott esetben élet-halál kérdése múljon rajta). Én nem bíznám őket idegenre. Bértartásban nem gondolkodtok? Érdemes egyáltalán úgy megtartani két lovat, hogy hétvégente látod csak őket?
2014. aug. 14. 11:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy ötletem lenne. Vigyétek el a lovakat egy közeli lovardába és adjátok őket bértartásba. Költségesebb, mintha magatok látnátok el, ez igaz, de a semminél jobb.

De ha találtok rá "felestartót", aki a bértartás és az egyéb költségek felét állja, és cserébe lovagolhatja a lovakat, azzal máris olcsóbban megússzátok a dolgot és még a lovak mozgatását is megoldottátok. :)

2014. aug. 14. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Én egyetemi időszakban hozom magammal a lovat, és bértartásban tartom. Igaz, nekem csak egy van, ez így könnyebb, mint kettő esetében.
2014. aug. 14. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
El nem adnám, a jobb lovardák sokba kerülnek bértartani, felestartót kellene rá keresni, de jól válaszd meg kit engedsz be a lovadhoz, megbízható rendes ember legyen. Most én is járok egy tanyára ott dolgozom, cserébe felülök mikor melyik lóra lemozgatás gyanánt.
2014. aug. 14. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha az anyagi helyzetetek engedi akkor bértartás, ha olyanok a lovak, akkor ugye nem is kell a "drága" boxos verzió, ott is lehet valamit spórolni.

Felestartás nagy rizikó, ha akár az illető alatt sántul le vagy lesz egyéb baja, azt végeredményben te és főleg a lovad szívja meg. Tapasztalataim szerint ritkán sül jó ki ebből.

2014. aug. 14. 15:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Gondolkoztam azon h viszem magammal őket valami olcsó bértartásba vagy valami tanyára. Ezt még meg is lehetne oldani, mert ha haza mennék , nincs olyan messze a másik város bussal kimennék a lovakhoz. Remélem sikerül valami olcsót találni. Még megbeszéljük hogy lenne jó.
2014. aug. 15. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:
vidd magaddal őket ahova mész egyetemre, keress egy lovardát és oda rakd be bértartásba őket, kb. annyi mintha otthon lennének és ott teljes ellátást kapnak,foglalkoznak velük :)
2014. szept. 2. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!