Mely emlősök a leghosszabb életűek? Van olyan, ami bizonyítottan tovább képes élni mint az ember?
Teknős, hüllő ?
Mintha emlőst említene a kérdező.
Én is a grönlandi bálnát néztem, de a 211 éves egyed állítólag vitatott, hogy annyi idős volt.
Állítólag ami minden kétséget kizárólag is megért egy szép kort, “csupán” 130 éves volt.
Ami persze sok, de 120 évig egy ember is tud élni... Talán egyszer lesz egy 130 éves ember is, nem hangzik annyira lehetetlennek.
Ha lenne elefántkórház, egészséges életmód-boltok a környékükön, akkor ők is elélnének addig simán, mint az ember. Ez több állatra is igaz szerintem. De mindenesetre az ember ha megél 80 évet annak is örül (persze teszi ezt napi 5-15 gyógyszer beszedésével) (persze vannak kivételek, de azok kivételek)
Szóval ez relatív, hogy meddig él az ember. Természetes körülmények között az ember sem él sokáig. Az afrikai elefánt 70es átlaga is azért van, mert ekkorra már kiesnek a fogaik és nem tudnak annyit enni, éhenhalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!