Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Egy csimpánz meg tud ölni egy...

Egy csimpánz meg tud ölni egy medvét?

Figyelt kérdés

2021. jan. 1. 18:14
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A kérdés medvékről szólt. Egyébként én úgy tudom, hogy a csimpánzok izmai úgy másfélszer erősebbek az emberi izmoknál, cserébe az emberi izmok kitartóbbak.
2021. jan. 18. 16:37
 12/12 Grimfox ***** válasza:

Bocs. Nagyon durván félreolvastam. Egy medvét nem tudna megölni. Egy medvét nem sok minden tud megölni. Az ember is csak a megfelelő fegyverrel. A csimpánzok maximum egyszerű köveket, és botokat használnak(ritkán), és sem a méretük, sem a testi erejük nem elegendő egy medve ellen. Még csoportosan sem lennének rá képesek.

Az embernek nem csak az izomzata kitartóbb, úgy általában a testfelépítésünk kitartó erőkifejtésre fejlődött ki. Légzőrendszer, szív, energiagazdálkodás. A busmanok a mai napig úgy vadásznak, hogy egyszerű botíjakkal megsebeznek egy állatot, mert megölni nem tudják, majd addig üldözik futva, amíg ki nem merül. A seb gyorsítja a kimerülést, és lassítja az állat menekülését, így a vadász tudja vele tartani a lépést.

2021. jan. 18. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!