Lehetséges lenne a valóságban is egy ilyen szarvasvonulás?
Mint ami ezen a videón van:
https://www.youtube.com/watch?v=Q6U_8REcFL8
Hova vonulnak a szarvasok?
"Ezt kérdezem, hogy miért, honnan tudják? Azt írtad szakértő vagy a témában, erre kapok egy ilyen semmitmondó visszakérdezést rendes válasz helyett... Nagyot csalódtam."
Nem mondtam, hogy szakértő vagyok. Azt mondtam tanultam ezt. Nem tudom ezen mit lehet nem érteni. Több a stressz, az állatok jobban keresik egymás biztonságát.
"Átlagos erdőterülettel számolva kb. tíz négyzetméterenként kellene találkoznunk egy szarvassal, ha tényleg ilyen sok élne az erdőben."
Na vezesd le akkor, hogyan számoltál.
Korrekció: százméterenként. Elszámoltam, de még így se jön ki a matek...
Hogyan számoltam? Elosztottam az erdő területét 1000-el...
"Azt mondtam tanultam ezt."
Ezt tanultad? Hogy visszakérdezzél "miért ne gyűlhetnének össze"? Igazán bölcs tudás, köszönöm szépen!
Magyarország legnagyobb összefüggő erdősége Nógrád - Heves és Borsod - Abaúj - Zemplén megyéken keresztül terül el. A felvétel ott készült, pontosabban Sátoraljaújhely közelében. [link]
Ennek a három megyének a 30,1 - 30,8 % - át erdő borítja. Számoljunk 30,5 % - kal.
Nóg.: 2 545 km2
Hev.: 3 637 km2
BAZ.: 7 250 km2
Együtt: 13 432 km2
Ezt beszorozzuk 0,305 - tel:
4 096,76 km2 erdő.
Ezt elosztod ezer szarvasra: 4,097 km2.
Tehát 4 négyzetkilométerre jut egy szarvas. Nos csak az Északi - középhegység erdeivel számoltam, de már ez alapból több, mint amit te mondtál és bőven benne van abban a kategóriában, hogy el tudjon téged kerülni. Viszont a szarvasok alapvetően csoportokban élnek, amik akár 50 fősek is lehetnek. Szóval realisztikusan 1000 - ben mondjuk 25 = 40. Tehát 40 csapat. 4 096,76 : 40 = 102,419 km2. Magyarul 100 négyzetkilométeren belül csak egy helyen találhatsz szarvasokat. Tehát ha realisztikusan nézzük, szorozd meg az eredményed 100 - zal.
"Ezt tanultad? Hogy visszakérdezzél "miért ne gyűlhetnének össze"? Igazán bölcs tudás, köszönöm szépen!"
Azért nehogy a farok csóválja már a kutyát. Te teszel fel egy kérdést, mi meg nem tartozunk neked válasszal, hanem ha úgy tartja kedvünk válaszolunk. És még neked áll feljebb? Azért mondtam azt amit, mert értetlenkedtél. Józan paraszti ésszel nyílvánvalónak kéne lennie, hogy ha felsorolták neked itt az okokat, amikért a szarvasok csordába rendeződhetnek, akkor valószínűleg azok miatt teszik ezt. Nem tudja a szarvas, hogy össze kell gyűlnie. A felsorolt okok miatt ösztönösen keresik a nagyobb csoportok biztonságát.
A matematikával már tudjuk, hogy bajok vannak nálad.
A szarvas mászkál. Ilyenkor összetalálkozik más szarvasokkal, akikhez vagy csatlakozik, vagy nem. Meg a szagukat is érzi, ahol jártak előtte. Így meg tudják keresni egymást. A hímek rendszeresen jelölik a területüket amúgy is. Attól, hogy te eltévedsz a boltba menet, a szarvasok még ismerik az erdőt és megtalálják egymást, ha akarják. Vadon élő állatokról beszélünk, messze fejlettebbek az érzékeik, mint nekünk embereknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!