Egy csimpánz képes megölni egy felnőtt embert?
Az orángután igen, a csimpánz nem, max. megsebesíteni.
Amúgy a video hatalmas kamu, melegek is, meg csimpánzt tartanak otthon és Amerikába fegyverrel még nem lőtték le, ha az embert is lelőheti a telkén? Haha. Kamu.
https://www.youtube.com/watch?v=PuTfIPSKPjo
Nézd, milyen könnyedséggel húzza fel a mászókára.
Nekem példéul tuti meg kellene kapaszkodnom, hogy felhúzzak valakit, pedig nagyobb vagyok egy csimpánznál.
Képesek megölni egy embert könnyű szerrel. Egy MMA harcost is. Ne felejtsük el, hogy nem csak hogy jóval erősebbek nálunk, de az állkapcsuk is alkalmas harapásra, nagy szemfogaik vannak. Olyan mintha kereszteznél egy 5x - özött erejű felnőtt embert egy rozsomákkal.
Azért érdemes megnézni, hogyan is nézne ki egy csimpánz szőr nélkül (egy beteg egyed):
Ezt kombináld ezzel:
Nincs olyan ember, aki meg tudna verni egy felnőtt hím csimpánzt, pusztakézzel, fegyver nélkül.
Továbbra is merem állítani, hogy egy MMA harcos legyőzné a csimpánzt.
Legyen az emberünk mondjuk 90kg, 190cm magas. A csimpánz mondjuk 55kg, 105cm magas (wikipédia alapján átlag). Ne feletsük el, hogy az emberünk nem egy gyámoltalan hétköznapi békés ember, hanem tud agresszív lenni, ha kell. A csimpánz annyival tud többet, hogy nagyobbak a szemfogai, és erősebbet tud harapni.
Nem akarom elhinni, hogy ez akkora előny lenne. Az előbb leírt 90kg-os emberünk is tiszta izom, abszolút erőben tuti erősebb a csimpánznál. Birkózásban lenyomja, megfojtja a majmot stb... Ütni, rúgni is erősebbet tudhat mint a csimpánz, és ne felejtsük el, hogy végső soron az ember is tud ugye harapni! A csimpánznak sem kellemes, ha torkon harapják, vagy ütik, és egy 90 kilós csupa izom, gyakorlott harcos nem kicsit fog ütni a torkába...
A csimpánz egyetlen esélye, ha a fogaival artériát talál valahol, de ha birkozósra kerül a sor vagy ilyemi, akkor sztem kampec neki. Plusz az emberünk meg simán fejbe tudja rúgni, amíg a csimpánz közelébe sincs még az embernek. Nem azt mondom sima ügy az embernek, meg tuti meg is sérülne, de nincs az az isten, hogy egy külön erre képzet nagy darab, izmos, szálkás ember ne bírna el egy csimpánzzal, ha kell.
Akkor legyen 100kg mondjuk a 190 centihez, vagy ahogy jól esik.
Igen igen, a csimpánzban jobban benne van az ösztön a harcra, de egy embert is lehetne így nevelni. Szóval ha kiskorától agresszívnek nevelik, és megnő az előbb említett méretekre, akkor sztem egy átlag csimpánznak vége.
Tudom ez abszurd teoriának hangzik, de pont arra szeretnék rávilágítani, hogy az ember alapvetően fizikai fölényben van a majommal szemben, csak a mai világban már nem úgy nevelkedik, hogy mentálisan is bírja a strapát a harcban. Ha elképzelünk egy olyan embert, aki hasonló körülmének között nő fel a vadonban mint egy majom, minden nap küzd, harcol stb., és megnő nagyra, akkor az le fogja győzni csimpánzt, ha tetszik, ha nem :D Nyilván valszeg ő is súlyosan megsérül, de legyőzi.
Te sem láttál még közelről csimpánzt... Van arról fogalmad, hogy egy felnőtt csimpánz laza ujjgyakorlattal, pusztán unaloműzésként ki tud fordítani egy ásványvizes kupakot? Én már láttam ilyet a saját szememmel... Szerinted, egy állat, aminek csak az ujjaiban ilyen erő van, ellenfél lehet egy ember?
Mire az MMA harcos megmozdul, a csimpi már rég letépte az arcát,és bábozik vele...
Egyrészől, én abszolút nem vagyok abban biztos, hogy egy ember ne tudná azt megcsinálni, ha ráedzene.
És oké, ennyi erővel te láttál már csimpánzt 200 kilóval fekvenyomni pl? Vagy 250-nel felhúzást csinálni? Mert én embert már láttam ilyet csinálni, és ha harctechnikája is van az ilyennek, meg a neveltetése is agresszív, azt nem fogja megköszönni a csimpánz...
Nem értem mért kell lebecsülni ennyire az ember erejét, az ember alapvetően nem egy gyenge állat, csak az evolúció során eltunyult ilyen téren, hiszen nincs rá szüksége, de alapvetően fizikailag alkalmas lenne csimpáz ellen harcolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!