Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Magyarországon él nagy meztele...

Magyarországon él nagy meztelencsiga?

Figyelt kérdés

2020. nov. 15. 08:09
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
Nem hinném. De meztelencsiga él, nagyon ritkán látok. Így valószínűleg a nagy pucér csiga még ritkább
2020. nov. 15. 08:53
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Én egyszer láttam egy 10-15 centiset egy ház falán, undorító volt.
2020. nov. 15. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Él bizony. 15 cm-seket naponta látok (még a neve is nagy meztelencsiga). Az óriás meztelencsiga állítólag megnő 30-40 cm-re, de olyat még nem láttam.
2020. nov. 15. 09:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Magyarországon merrefelé élnek? Én "csak" éti csigát, meg olyan "csíkos házú" csigát látok. Meg anno sok ilyen narancssárga spanyol meztelencsigát, de azok mintha kevésbé lennének mostanság.
2020. nov. 15. 11:48
 5/5 Grimfox ***** válasza:
100%

Pest megyében a spanyol meztelencsiga gyakorlatilag özönlik mindenfelé. Minél nedvesebb a terület, annál több van. A munkámból adódóan naponta szó szerint több százat látok. A kertemet meg tövig rágták. A nagy szürke, foltos meztelen csigából is van bőven. Abból már én is láttam ilyen 15-20 centiset. A spanyol csigából szerintem nagyobbat is, főképp nyár végén.

Ha meztelen csigát keresel, akkor nedves helyeken lévő nagy kövek alatt, vízóra aknákban, korhadó farönkök alatt nézelődj. Napnyugta után, és napkelte után még 1-2 órával gyakorlatilag bárhol találhatsz meztelen csigát a fent említett helyeken. Óriás meztelencsiga fajok nem élnek Magyarországon. Azok inkább trópusi fajok szoktak lenni. Vagy endemikus fajok bizonyos helyeken.

2020. nov. 15. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!