Elképzelhető, hogy a most még vadállatnak tekintett nagymacskák közül néhány faj évszázadok vagy évezredek múlva olyan szelíd lesz, mint a házi macska?
Olvastam arról, hogy a gepárdot évszázadokon keresztül alkalmazták vadászatra Afrika és Ázsia számos országában, valamint a közhiedelemmel ellentétben közel sem olyan veszélyes állat, mint a többi nagymacska (például a leopárd). Sok helyen (főleg az araboknál) ma is gyakori házi kedvencnek számít.
A hiúzt és a karakált (sivatagi hiúz) is használták vadászatra és eléggé megtűrik állítólag az embert.
Láttam videót arról, hogy egy valaki lakásban tart egy pumát. Ezek szerint a puma sem lehet olyan veszélyes. Utána néztem, és azt olvastam, hogy az egész amerikai kontinensen (tehát a Tűzföldtől Alaszkáig) kevesebb mint 30 halálos pumatámadás volt az elmúlt 100 évben. Azért ahhoz képest, hogy egy több mint 900 milliós lakosságú kontinensről van szó, az elég szerény érték. Afrikában a leopárdok 10 év alatt megölnek ennyi embert.
Mit gondoltok?
Lehetséges-e, hogy pár száz, vagy ezer év múlva lesznek olyan nagymacskafajok, melyek szelídek lesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!