Hogyan kell szép fehérre kifőzni a csontokat?
Tanulmányaimhoz kellene majd egy pár csigolyát, meg néhány velős csontot kifőzni.
Alig van róla valami infó a neten, azt olvastam, hogy addig kell főzni, míg a hús le nem jön róla magától. Oké, én azért szeretném a nagyját lepucolni, mert lenne olyan hús, amit hasznosítanánk is. Ez kb mennyi időt jelent? 2 óra?
A lassú lángot tudom még. Hypot/domestost egy keveset tegyek bele?
Fehérre szeretném a csontokat, de a húslevesben mindig fekete a csont főzés után. Ezt hogy tudom elkerülni?
A nyüvekkel való leetetésre most nincs se helyem se időm.
Én fehérítettem már csontot, de az egyszerű levesben főtt csont volt. Hozzá tudtam jutni tömény, 30%-os hidrogén-peroxidhoz, ami kb. egy óra alatt tűrhetően kifehérítette őket.
A hipót véletlenül se tedd bele a főzéskor, mert nagy mennyiségű klór szabadulna fel ekkora hőmérsékleten. Hipót én csak főzés után használnék (hidegen), ha végképp nem sikerül eléggé kifehéríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!