Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Kutyám megharapott, amikor...

Kutyám megharapott, amikor simogatni szerettem volna, mert meg volt ijedve. Van esély, hogy nem altatják el?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a kutyám, mégha most nincs is meg a bizalmam felé. Apámnak azt mondta az állatorvos, hogy el kell altatni. A háziorvos meg azt, hogy be kell jelentenie, hogy meg figyeljék a kutyát.

Van esély, hogy nem kell elaltatni?

2020. júl. 28. 10:13
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
91%
Altatásból van pénze, karanténból meg nincsen.....gondolom némi rosszindulattal...
2020. júl. 28. 11:11
 22/37 anonim ***** válasza:
84%

A fogadott állatorvos nem hatóság. Nyilván neki személy szerint az a véleménye, hogy ha egy kutya megharapja a gazdáját akkor el kell altatni, anélkül, hogy mérlegelnénk, mi történt. Más állatorvosnak, más embernek meg más a véleménye. Nekem is, főleg így, hogy leírtad a sztorit.

Ez egy baleset volt, nem a semmiből ugrott a torkodnak a kutya.

Ezért nem értem a kérdésedet, hogy "van-e esély rá, hogy nem kell". Persze. Nem altattátjátok el. Erre senki se kötelez.

2020. júl. 28. 11:14
 23/37 anonim ***** válasza:
70%
Kutyaiskolába jó volna viszont elkezdeni járni, sokat tanulnátok ott a kutyákról.
2020. júl. 28. 11:27
 24/37 anonim ***** válasza:
75%

A kutyát, csakis hatósági döntéssel lehet elaltatni, akkor ha közveszélyes és már szakember sem tudja megnevelni.

Szerintem a te esetedben ez inkább baleset volt, ha az oltásai megvannak és másra nem veszélyes (máskor nem harapott meg senkit), az állatorvos nem is altathatja el, mert ő csak olyan gyógyíthatatlan betegség esetén, ami már élhetetlenné teszi a kutya életét, és hatósági parancsra altathat. Ráadásul ő az élet védelmére esküdött fel.

2020. júl. 28. 11:36
 25/37 anonim ***** válasza:
87%
Az igen... akkor az állatorvosotokat kéne elaltatni! Amúgy mikor engem kapott meg a kutyám, én megmondtam a dokinak hogy szögbe nyúltam, és kész! A többihez meg semmi köze, fertőtlenítse le és annyi!
2020. júl. 28. 11:39
 26/37 anonim ***** válasza:
77%

Ha be volt oltva veszettség ellen, akkor a legdurvább esetben 2 hét megfigyelés lesz, de ez sem szokott lenni ilyenkor. Ha nincs beoltva, akkor 2 hét megfigyelés, hogy veszett-e vagy sem, aminek az esélye majdnem a nullával egyenlő.

Egyébként nem tudom mekkora kutya, de ha ijedtében vagy fájdalmában odakapott, akkor sem szoktak altatni, az állatorvosnak meg nincs ilyenben döntési joga.

Ok nélkül nem harap a kutya, pláne nem 7 év után, szóval valamit nagyon rosszul csináltál.

2020. júl. 28. 14:02
 27/37 A kérdező kommentje:

Nagyobb kutyáról van szó.

Bernáthegyi-Labrador mix.

De már írtam, hogy félhetett/stresszelhetett a kisebb kutyának szánt "szídás" miatt.

2020. júl. 28. 14:12
 28/37 anonim ***** válasza:
80%
Akkor meg mi a kérdés? Ha egy ekkora kutya harapni akar, akkor nem marad karod. Maradjunk annyiban, hogy odakapott. Sima félelmi agresszió, amit te idéztél elő.
2020. júl. 28. 14:26
 29/37 anonim ***** válasza:
83%
Annyi, véletlen megijedt és kész, ettől még nem lesz agresszív, vagy veszett, elaltatni meg kár lenne szegényt!
2020. júl. 28. 17:07
 30/37 anonim ***** válasza:
87%
Mellesleg igen, ha egy ekkora kutya akarattal harap, és nem reflexből akkor a csont is tört volna, sőt le se tudtad volna szedni max ha a kezed szakad ki!
2020. júl. 28. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!