Kutyám megharapott, amikor simogatni szerettem volna, mert meg volt ijedve. Van esély, hogy nem altatják el?
Nagyon szeretem a kutyám, mégha most nincs is meg a bizalmam felé. Apámnak azt mondta az állatorvos, hogy el kell altatni. A háziorvos meg azt, hogy be kell jelentenie, hogy meg figyeljék a kutyát.
Van esély, hogy nem kell elaltatni?
A fogadott állatorvos nem hatóság. Nyilván neki személy szerint az a véleménye, hogy ha egy kutya megharapja a gazdáját akkor el kell altatni, anélkül, hogy mérlegelnénk, mi történt. Más állatorvosnak, más embernek meg más a véleménye. Nekem is, főleg így, hogy leírtad a sztorit.
Ez egy baleset volt, nem a semmiből ugrott a torkodnak a kutya.
Ezért nem értem a kérdésedet, hogy "van-e esély rá, hogy nem kell". Persze. Nem altattátjátok el. Erre senki se kötelez.
A kutyát, csakis hatósági döntéssel lehet elaltatni, akkor ha közveszélyes és már szakember sem tudja megnevelni.
Szerintem a te esetedben ez inkább baleset volt, ha az oltásai megvannak és másra nem veszélyes (máskor nem harapott meg senkit), az állatorvos nem is altathatja el, mert ő csak olyan gyógyíthatatlan betegség esetén, ami már élhetetlenné teszi a kutya életét, és hatósági parancsra altathat. Ráadásul ő az élet védelmére esküdött fel.
Ha be volt oltva veszettség ellen, akkor a legdurvább esetben 2 hét megfigyelés lesz, de ez sem szokott lenni ilyenkor. Ha nincs beoltva, akkor 2 hét megfigyelés, hogy veszett-e vagy sem, aminek az esélye majdnem a nullával egyenlő.
Egyébként nem tudom mekkora kutya, de ha ijedtében vagy fájdalmában odakapott, akkor sem szoktak altatni, az állatorvosnak meg nincs ilyenben döntési joga.
Ok nélkül nem harap a kutya, pláne nem 7 év után, szóval valamit nagyon rosszul csináltál.
Nagyobb kutyáról van szó.
Bernáthegyi-Labrador mix.
De már írtam, hogy félhetett/stresszelhetett a kisebb kutyának szánt "szídás" miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!