Kutyám megharapott, amikor simogatni szerettem volna, mert meg volt ijedve. Van esély, hogy nem altatják el?
Nagyon szeretem a kutyám, mégha most nincs is meg a bizalmam felé. Apámnak azt mondta az állatorvos, hogy el kell altatni. A háziorvos meg azt, hogy be kell jelentenie, hogy meg figyeljék a kutyát.
Van esély, hogy nem kell elaltatni?
"A kutyaharapás tényét az orvos minden esetben jelenti a hatósági állatorvosnak. Két lehetőség van: ha ismert a kutya gazdája, akkor 14 napos megfigyelést rendel el az állat tartási helyén – tehát nem viszik el a kutyát, a gazdájánál marad. A megfigyelésre akkor is szükség van, ha rendelkezik érvényes veszettség elleni oltással, hiszen a biológiában nincs 100%, és csak így lehet biztosan kizárni, hogy nem hordozza a halálos betegség vírusát."
Dehogy kell elaltatni. Az enyémet sétáltatás közben támadta meg egy másik kutya és ahogy próbáltuk szétválasztani őket odakapott nekem (a sajátom). A sebészeten amikor fertőtlenítették meg kaptam egy tetanuszt mondták hogy az ÁNTSZ-nek be kell jelenteni, annak ellenére is hogy minden érvényes oltása megvan. Bejelentettük, kijött a körzeti állatorvos, feljegyezte hogy 2 hét karantén alatt van a kutya (nem mehet utcára). Majd amikor letelt a két hét és láthatóan nem volt veszett utána ment tovább az élet.
Viszont, bizonyára a kölyökkutya idegesíti a kutyátokat, és láthatóan nem érzi jól magát, ha annyira bestresszelt hogy megharapja a gazdáját. Érdemes lenne szerintem kutyatréner tanácsát kikérni ezzel kapcsolatban.
A 13-as jól mondja, Apádat kell meggyőznöd róla hogy ne ölesse meg a kutyát a te meggondolatlanságod miatt.
Full zavaros amit írsz, "elment az állatorvoshoz mert kíváncsi volt a követekezményekre". Nincsenek fix következmények, ez nem olyan, mint hogy ha megkéselsz egy embert akkor börtönbe kerülsz. Azért ment el hozzá mert ki akarja nyírni a kutyát. A saját állatorvosotokhoz el se kell menni, a hatósági állatorvos az illetékes, akit nem is ti, hanem a háziorvos értesít.
1. Megharap egy kutya 2. Elmész a háziorvoshoz 3. Ha ismert a kutya, figyelik a kutyát két hétig, a végén, ha nem volt oltása, be kell oltatni. Ha nem ismert a kutya, téged oltanak be.
A kutyára nézve ez a max következmény, hogy két hétig otthoni karanténban van, a megöléséről szó sincs. Az állatorvos, ha egyáltalán mondott ilyet, mert szerintem csak apád találta ki ezt a történetet, legfeljebb a magánvéleményét mondta.
Nem akarja elaltatni, mert ő is szereti a kutyát, oké, talán nem jobban mint a gyerekénél.
Ott voltam mikor telefonon beszélt a dokinál, és hallottam, hogy mondja, hogy a legjobb megoldás az altatás.
#16 igen, lehetséges. Egyébként ha ketten vannak egyedül, akkor semmi bajuk egymással, elvannak együtt még külön is. A kicsi csak akkor "zargatja"(bele nyál a szájába, ölelgeti a lábát) a nagyot,mikor valaki ott van. Gondolom féltékenység, meg szeretet hiány. Pedig mindegyikkel foglalkozunk együtt és külön-külön is.
Illetve sokszor vannak felváltva kiengedve egy nagyon nagy udvaron, ami olyankor az övék. Így mindegyik ki tudja élvezni az egyedül létét.
18.
Én voltam a dokinál a szomszéddal, mert szülők dolgoztak. A doki meg a karanténos dolgot mondta.
Apa Telefonon felhívta az állatorvosunkat MA, aki az altatást mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!