Milyen trükköket használ a nyúl a ragadozók ellen?
Azt tudom, hogy képes visszalépkedni a saját lábnyomain, és egy nagy oldalugrással kereket oldani - a ragadozó követi a nyomot, aminek a végén a nyuszi egyszerűen köddé válik :)
Esetleg a több kijáratú odú is annak számít.
Milyen van még?
(nem lecke, önszorgalmú fogalmazás egy játékhoz)
Köszi #1 és #12 ♥
Kötekedő, ha neked sincs halványlila gőzöd se, akkor ne offold szét a kérdést, köszi.
Érdekes pár perc alatt találtam egy csomó infót! Te meg gondolom meg sem próbáltad.
12. Te meg ne védjed, így sose tanulja meg, hogy nem másnak kell megcsinálnia az ő dolgát!
#15 Keresem, de én se találok, csak recepteket, meg vadászatnál puskás vadászatokat.
Egy ilyen dínószerű állatkának (tök cukik amúgy, megnéztem) nem hinném hogy lenne olyanja.
Hol találtál? Nem hiszem el, szerintem csak a kérdezőt akarod oltogatni.
"A mezei nyúlnak nagyon sok természetes ellensége van, élete egyetlen nagy menekülés. Bundájának színezete azonban kitűnően illeszkedik a környezetbe, akár néhány méternyire is elmehetünk mellette anélkül, hogy a sekély vackában lapuló állatot észrevennénk. Ha viszont menekülnie kell, csak hosszú és izmos lábaiban bízhat, gyorsan és kitartóan tud futni. Amikor a kutya kergeti, akár 70 km/h sebességre is képes, 2 méter magasra és 2,7 méter távolságra tud ugrani. Ha a szükség úgy hozza, jól úszik."
Szívesen lusta banda!
Köszönöm a linket (ezt is átnyálaztam a többi között), de ezeket tudom. Én direkt "trükköket" kerestem a neten, olyan spéci viselkedésformákat, amik egyediek az állatok között.
A rejtőszín és a menekülés elég gyakori túlélési stratégia.
Na ne, álmomban sem gondoltam volna, hogy nem divatból van rejtőszíne! Pedig a sötétben világító hupiciklámen sokkal szebb lenne!
Azt pedig végképp nem gondoltam volna, hogy a lábait nem csak vakarózásra használja, hanem futni is tud vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!