Szerintetek egy majomba milyen erő lehet?
Nem tudom, viszont a quora.com oldalon olvastam egy hasonló kérdést, ami valahogy úgy hangzott, hogy "milyen erős lehet egy csimpánz egy emberhez képest"?
A történet úgy kezdődött, hogy a válaszoló öregapja egy amerikai háborús veterán volt, birkózott is, nem állt tőle távol a harc, egész életében egy küzdő típusú ember volt. Nos ez a nagypapa úgy a negyvenes évek táján egy vándorcirkuszban találkozott egy emberrel, akinek volt egy csimpánza. Valami olyasmiről szólt a játék, hogy aki le tudja birkózni a csimpánzt, az nyer valamit. Fogalmam sincs mit, erre nem emlékszem, mert a történet lényegére koncentráltam. Nos a csimpánz a nagypapát egy pillanat alatt levitte földre és minden bizonnyal ott helyben széttépte volna, ha nincsenek a csimpánz kezére kitömött kesztyűk erősítve.
Ugyanúgy történt egy eset szintén az USA-ban, ahol egy háziállatként nevelt csimpánz egyszer valamiért bekattant és a gazda egyik barátjának az arcát egész egyszerűen letépte. Aki ért angolul és erős a gyomra, az megnézheti itt:
https://www.youtube.com/watch?v=_9L7MugvoIE
De ha valami ijesztőt akarsz látni, akkor itt van pár kép szőrtelen csimpánz hímekről:
Egy biztos, az ember ereje az agyában van és az eszközökben amit használ, nem a karjaiban. Eszközök nélkül egy ember nem életképes, ez különböztet meg minket a többi fajtól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!