Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Szerintetek egy majomba...

Szerintetek egy majomba milyen erő lehet?

Figyelt kérdés
vagy egy gorillába szorítása milyen nagy lehet?

2020. febr. 15. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon izmosak, ugyanis folyon a fat masznak. Itt van par kep szor nelkul:

[link]

2020. febr. 15. 10:39
 2/6 A kérdező kommentje:
de milyen erő lehet bennük?? én azt kérdem ??? nagyon erősek lehetnek mármint az emberhez képest milyen sulyt bírnának elmozdítani?
2020. febr. 15. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, viszont a quora.com oldalon olvastam egy hasonló kérdést, ami valahogy úgy hangzott, hogy "milyen erős lehet egy csimpánz egy emberhez képest"?

A történet úgy kezdődött, hogy a válaszoló öregapja egy amerikai háborús veterán volt, birkózott is, nem állt tőle távol a harc, egész életében egy küzdő típusú ember volt. Nos ez a nagypapa úgy a negyvenes évek táján egy vándorcirkuszban találkozott egy emberrel, akinek volt egy csimpánza. Valami olyasmiről szólt a játék, hogy aki le tudja birkózni a csimpánzt, az nyer valamit. Fogalmam sincs mit, erre nem emlékszem, mert a történet lényegére koncentráltam. Nos a csimpánz a nagypapát egy pillanat alatt levitte földre és minden bizonnyal ott helyben széttépte volna, ha nincsenek a csimpánz kezére kitömött kesztyűk erősítve.

Ugyanúgy történt egy eset szintén az USA-ban, ahol egy háziállatként nevelt csimpánz egyszer valamiért bekattant és a gazda egyik barátjának az arcát egész egyszerűen letépte. Aki ért angolul és erős a gyomra, az megnézheti itt:

https://www.youtube.com/watch?v=_9L7MugvoIE

De ha valami ijesztőt akarsz látni, akkor itt van pár kép szőrtelen csimpánz hímekről:

[link]

Egy biztos, az ember ereje az agyában van és az eszközökben amit használ, nem a karjaiban. Eszközök nélkül egy ember nem életképes, ez különböztet meg minket a többi fajtól.

2020. febr. 15. 10:49
 4/6 A kérdező kommentje:
miért egy csimpánz ereje hol található csak nem az agyában ?? vagy nem ??? szerintem csimpánz ugy kitudja nyomni 200 kg at mint semmit
2020. febr. 15. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Olvastam egy DARPA projektrol amiben amolyan "szuperkatonát" akarnak létrehozni úgy hogy gorilla géneket mixelnének emberi DNS-el. Ott úgy becsülték hogy a katonák ugyanakkora izomtömeg mellett 5x lennének erosebbek mint egy ember. A dolog egyelore persze nem legális.
2020. febr. 15. 11:14
 6/6 A kérdező kommentje:
akkor jo nagy erő lehet egy gorillába én ugy tudom 200 kg gorilla a testömege 10 szeresit bírja el
2020. febr. 15. 11:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!