Vélhetően egy nyest beköltözött a padlásra. Hogyan lehetne állatbarát módszerrel távol tartani onnan?
Okoznak kárt? Ha pl. a tyúkok rendesen zárható ólban vannak éjszaka, akkor nem tud hozzájuk bemenni. Nálunk nyáron is erősebb, kisebb lyukú dróthálóval borított, zárható ajtó volt az óljukon, ahová nem tudott se nyest, se patkány, semmi bemenni. (Sajnos több ismerősünk egyből a mérgekhez nyúl, amikkel macskákat, baglyokat, stb. is megölhet, miközben nincs rendes, biztonságos védelmet nyújtó ólja/ketrece a haszonállatoknak, pedig mindig ez kéne, hogy legyen az első.)
Nálunk is voltak régebben, de kárt így nem okoztak. Emlékszem, volt hogy a melléképület lapostetején szaladgáltak éjjel a kis nyestek, aztán a redőny résein beleskelődtek, miközben ott tanultam az íróasztalnál :)
Ha gondot jelentenek, talán a padlás kitakarítása, nyugvóhelyük rendszeres zargatása esetleg továbbállásra késztetheti őket. Előfordulhat, hogy ha macska van a háznál, azt sem szeretik annyira, de erről nincs tapasztalatom. (Egér és patkány ugye kifejezetten nem szereti...)
Személyesen nem próbáltam ugyan, garanciát nem vállalok érte és lehet, nevetségesnek fog tűnni, de hallottam egy módszert, ami eddig állítólag 100% bevált.
Köss csomóba egy köteg kutyaszőrt (állatorvostól szerezhetsz) és akaszd oda, ahol tutti, mászkál a nyest. Mivel ösztönösen messziről kerüli a ragadozókat,állítólag km-ekkel elkerüli a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!