Ragadozó madár a városban?
Sziasztok ! Megszeretném kérdezni hogy milyen ragadozó madarat láthattam a városban ?
A story az hogy : ma jövök haza az iskolából és a házunk mögött 20m-re láttam egy madarat aminél egy galamb volt (egy egész de már nem élt) próbálta elvinni de bele akadt a lába a galambba és helyben akarta fogyasztani körülbelül 2x akkora volt mint a galamb a háta farka feje és szárnya barna volt,hasa és melle fehér ugyanolyan barna vízszintes csík okkal mint a hátán .... Lefotózni nem tudtam mert lemerült a telefonom .... Ezért földhöz vágtam( a telefonom ezzel megzavarva(nem akartam megilyeszteni) éppen evésre készülő barátunkat aki megilyedt és elvitte eledelét a közeli elhagyatott 10 emeletes tetejére hogy zavartalanul jóllakhasson.... Nah szóval én laikus vagyok ebben a témában de valaki csak tudja hogy milyen madarat láthattam ... Előre is köszönöm a választ!
Szerintem is héja lehetett.
A telefont ne csapkodd a földhöz, nem tesz jót neki, és nem olcsó dolog :)
Mire föl pontoztátok föl a kettest és a héját meg le?
Csak tinilánykák járnak ide pontozni?
karvaly
NEM mert kb akkora, mint egy galamb
a kerecsen és kabasólyom
NEM - nincsen vízszintes sávozása a mellükön
a vándorsólyom NEM-
fehér/pontozott a melle
egerészölyv
NEM nem eszik galambot, más mintázat
héja
igen, mert mind a mérete, mintázata, táplálkozása (galamb), élőhelye (városban is) jellemző a megfigyelt egyedre
valaki ír ellenérvet a héjára, vagy beletaláltam, hogy
kislányok vagytok kedves lepontozók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!