Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Hangya támadás!?

Skull12 kérdése:

Hangya támadás!?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Segítségetek szeretném kérni...Jó pár évvel ezelött vettem egy Hobby (tanyát), ami a város mellett van tehát nem is tanya! A gondom az, hogy eddig is voltak hagyák, de idén mindenhol vannak a kis 1300Nm2 telken...Minden szál füvön...Minden kő alatt Így saccra mondanék 1 Millió darabot, de lehet sokat vagy keveset mondtam...nyílván midet nem látom, mert a földben /alatt vannak!A kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni ellenük? Nyílván nem tudok szakértőknek több 100 ezret ki adni... És alapjáraton nem is a teljes ki írtásuk lenne a cél, de annyian vannak, hogy akár hova megyek az udvarban mindenhol ott vannak!Másznak a lábamra és a gyerekekére is...ami már nagyobb gond....El kézelésem sincs, hogy hogyan lehetne ritkítani őket, de az hogy öntsük nyakon vízzel sztory nem jó ötlet, mert még többen vannak azóta és szerintem tetszik is nekik...

Valami olyasmire gondolok, mint a patkány méreg, de sehol nem találta ilyet,ami hatásos is lenne!Régebben voltak ilyen granulátumok....Meg is találtam a neten, de ki van írva, hogy nem hozta azt az eredményt,amit vártak tőle , ezért a forgalmazása megszűnt!!! Mégegyszer....Nem vagyok állatkínzó, de ha ok nélkül a saját kertemben szarrá csípnek,,,,na az nem kóser...

Tapasztalatokat és megoldásokat várok...Köszhello

2019. jún. 12. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
26%
Gyere be a napról.
2019. jún. 12. 14:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Én felkeresnék egy rovarirtó céget, és azt tenném, hogy vizsgáztatnám őket. Írod, hogy nagy, hatalmas, 1300 m2 a terület. Első körben azt mondanám, hogy csináljanak meg mondjuk 130 m2-t belőle (azt valahogy nagyon élesen, kontúrosan, ha kell mm pontossággal lekeríteném... akárhogy... aztán ha átmentek a vizsgán, azaz nincs a területen élő hangya, akkor nekik adnám a maradékot is... ha van, akkor kifizetném a járandóságukat (nyilván ingyen munka nincs, azt felejtsd is el), de tőlem akár be is csukhatna a cég, akkor se kapnának az életbe több munkát.

Mondjuk nem tudom, termelsz-e valamit (paprikát, paradicsomot, uborkát, kukoricát, spárgát, tököt,kaprot, répát, petrezselymet, ilyenekre gondolok, szóval zöldségekre), ha nem, akkor amíg csak kint a földön vannak, addig nem zavarnának. De ha mondjuk van egy hétvégi ház is a telken, és oda is bemennek, főleg, ba esetleg mondjuk a hűtőbe, kajára is, na az már kifejezetten zavarna)

Amúgy mivel az oldal anonim és önkéntességen alapul (senki nem vállal kötelezettséget és felelősséget egyetlen mondatáért sem), nos, én, ami engem illet, ha ilyen bajom, gondom, problémám lenne, én - a magam részéről - BIZTOSAN NEM egy arc nélküli oldalon kérnék tanácsot anonim emberektől, hanem kezembe kapnám az első szaknévsort (ha kell, bemennék a megfelelő helyre ezért a nyomtatott adatbázisért), vagy felmennék a netre és a Google-be beírnám, hogy hangyaírtás, megnézném a találatokat, beírnám őket a Facebookba (minden normális, magára valamit is adó vállalkozásnak kell, hogy legyen ma már Facebook, sőt Linkedin, stb. oldala), és amelyik a legtöbb ajánlást kapta a környékemen, nos, annál fognám, megfognám a telefonomat, beleütném a számukat, majd felhívnám őket, elmondanám a sztorimat hogy ez és ez történt, és kérnék egy időpontot az irtásra.

Ők gondolom először kérnek tőled egy időpontot terepszemlére, a szakember ugyanis látja, hogy 1000 hangyát nevezel soknak 15000 m2-n, vagy 2.000.000-t 200 m2-n (nem mindegy) , és nyilván kapásból tudni fogja (azért, mert ez a dolga, ez a szakmája, ezt tanulta, erre kap-kapott még pluszba további szakoktatást minden évben x időnként a cégnél, hogy 1000 hangyára ezt kell használni, 10.000-re ezt, 50.000-re meg megint más, bivalyerős szert, ahogy azt is, hogy egy adott szer használata után adott esetben azonnal ott kell-e hagyni a placcot és nem szabad ott tartózkodni a beszórás/bepermetezés után (mert az adott szer mondjuk (ideg)méreg, vagy nyugodtan tamagocsizhatsz tovább, mert nem lesz semmi bajod.

Azért is érdemes így tenned, mert ha szakemberekre bízod, akkor eleve kell papírt írni, amiben minden le kell, hogy legyen írva(milyen szer, milyen hatásmechanizmus, mennyi hatóidő, kell-e szellőztetés/szabad-e azonnal szellőztetni, szabad-e a hatáskifejtés alatti időszakban a helységben lenni, stb. ), s ha bármi gebasz van a leírtakkal, akkor lehet perelni (lsd. azt mondták, hogy nyugodtan dolgozz a bepermetezett helységben, de te belázasodtál, rosszul lettél,... ilyen esetben halál nyugodtan lehet perelni - csak orvosi papír kell,alátámasztandó a problémádat.)

2019. jún. 12. 14:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, az eddigi válaszokat!
2019. jún. 12. 14:49
 4/4 anonim ***** válasza:

szia! milyen hangyák lehetnek? a leírásod alapján én vöröshangyára tippelnék (Formica sp. ) amivel viszont jobb ha vigyázol, mert a föld feletti, kisebb dombhoz hasonló fészkeik védettek! Eszmei értékük 50.000Ft.

szerintem valahogy abból kéne kiindulni, hogy miért érzik jól magukat ott az állatok, és valahogy rábírni őket arra, hogy egy kicsit odébb költözzenek, vagy megférjetek jól egymás mellett. Nincs véletlenül nagyon sok levéltetű is a növényeken? A méreggel történő irtás szerintem nem jó ötlet, egyrészt a talajt és a termést is mérgezed vele, másrészt ezek a hangyák évente több millió a veteményre káros rovart is megölnek. szóval ha őket lepermetezed akkor utána permetezheted azokat is amiket eddig ők levadásztak neked (nem véletlenül védett a bolyuk). ha írsz privátban talán tudok segíteni a faj meghatározásában.

2019. jún. 14. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!