Botsáskának adható szamóca (levél)?
Azt olvasom, hogy szederlevelet, rózsalevelet eszik.
Na most a szamóca (hívjuk földiepernek, a szép nagy piros édes cucc) is a rózsafélék családjába tartozik ugyanúgy, mint a szeder. Vajon megenné?
NYugodtan adjál neki, baja nem lesz tőle.
De nem valószínű, hogy megeszi.
Az enyémek megeszik az eperfa levelét, de a földieperét nem. Viszont a jégsalátát igen (csak azzal vigyázni kel, sok lehet benne a nitrát és attól elpusztulhatnak).
Értem. Számíts arra, hogy télen, ha nem tudtok megfelelő kaját biztosítani, elhullhat.
Illetve, képes szűznemzéssel szaporodni, előfordulhat, hogy egy jószágból egyszer csak lesz száz :D
Én a pókjaimat etetem velük, annyi van...
van pókos ismerős... és kaméleonos is. Ha túl nagy a szaporulat, legfeljebb továbbadjuk kajának :D
Elvileg szombaton lesz a napja, hogy elmegyünk a kereskedésbe megnézni, hogy van-e egyáltalán és ha nincs megbeszélni, hogy mikor lesz.
Sok sikert hozzájuk.
Még annyit, hogy az enyémek nagyon szeretik a rózsa és vadrózsa levelet. Ezek a levelek jól bírják a fagyasztást, ha szárazon teszed el őket, kiolvasztva olyan, mint a friss. Vésztartaléknak jó. (virágosnál kapható rózsa sajna túl vegyszeres lehet)
klassz, rózsabokor van a családban :) mejd elmegyek metszeni.
(a szamócára azért gondoltam, mert az megterem az erkélyünkön, van egy csomó, jó lett volna, de mindegy.)
Teljes a siker. 4 szép példány kisgazdája lett a kisfiam (sima kisvárosi kisállatkereskedésből). És a szamócát megrágták, szóval bent hagyom, bár találtunk pár perc sétára egy egész erdőnyi szedret... Most van néhány inda itthon vázában belőle.
1 napot már túléltek. Minden napnak örülünk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!