Ezek a darazsak mit csinálnak?
Figyelt kérdés
Ma a szőlő bogarászása közben vettem észre, hogy van egy nagy sötét folt két levél között. Közelebbről megvizsgálva láttam, hogy egy nagy kupac darázs az kb.:50 db. Nem voltak sem túl aktívak és egyáltalán nem voltak harciasak.
Képek itt:
2015. aug. 3. 22:04
1/4 banánherefőzelék válasza:
Erdekes. Ilyet meg nem lattam _:-)
2/4 anonim válasza:
Valahol azt olvastam, hogy a darazsak már 40 fokos testhőmérsékletnél elpusztulnak, ezért a nagy melegben elbújnak hűsölni. A kupac azért jó, mert elszigetelik a bent lévőket, akiknek ezért nagyobb a túlélési esélyei.
Szerintem.
3/4 anonim válasza:
Nálunk az eresz alatt szoktak összegyűlni nagy melegben. Olyankor meg is lehetne fogni őket, mert annyira bágyadtak, hogy nem védekeznek. Bár én szemét módon olyankor szoktam irtani őket...
4/4 A kérdező kommentje:
Ebben tényleg van logika. Egy természetfilmben láttam, hogy a méhkast megtámadó darazsak ellen a méhek egyetlen fegyvere, ha körbeveszik és túlfűtik. Sok áldozatot követelő módszer, de egyébként néhány darázs képes elpusztítani a teljes méhkast.
2015. aug. 3. 22:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!