Tapasztaltatok hasonlót, hogy a mostani nagy melegben a darazsak a szúnyoghálón hűsölnek?
Figyelt kérdés
A ház szinte összes ablakának szúnyoghálóján darazsakat láttam a mai nap 2-5 db-ot ablakonként (francia darázs, vagy népi nevén kecskedarázs), amint a kiáramló kissé hűvösebb levegőben hűsölnek. Valószínűleg a forró padlásról szédültek le kicsit légkondícionálni magukat. Ti tapasztaltatok már haosnlót? Ezt a meleget még a darazsak sem bírják?2015. júl. 8. 21:36
1/2 Mátranováki Fényevő válasza:
Bár nem ez volt a kérdés, de a tisztánlátás kedvéért: a francia darázs a Polistes gallicus, a kecske pedig a Vespula vulgaris, két külön faj. Amivel esetleg keverheted, az a német darázs (Vespula germanica), ami mint látható, ugyanannak a genusnak a tagja, mint a kecske, viszont megint egy másik faj.
Bocsi az offért.
2/2 anonim válasza:
Én úgy tudtam, hogy minél melegebb van, annál aktívabb a darázs. Nincs nekik olyan, hogy túl meleg. :) Ilyen forró időben őrülten szaporodnak, és agresszívek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!