A szúnyoglárvák elpusztulnak, ha kiöntözöm őket a vízzel együtt a zöldségekre?
Vagy képesek kifejlődni a talajon is?
Összegyűjtött öntözővízben szaporodtak el.
Elpusztulnak, ha elöntözöm, vagy a nedves talajon továbbélnek és végül ott is kifejlődnek? Pangani nem fog a földön és a növényeken a víz, mert a talaj beszívja, a levelekről meg megszárad, másnapra egész meg szokott szikkadni a föld felszíne...
Szerintetek?
1. válaszoló
És aki, gyűjti az esővizet, hogy azzal öntözzön az mégis mit tegyen?
Amúgy szerintem is elpusztulnak.
Utolsó válaszoló!
Közben gondolkodtam én is, hogy ha az embernek nem kell pár napon belül a gyűjtött víz, az kész szúnyogszaporítás...
Legközelebb én azt fogom csinálni (mármint ha tudom, hogy tovább fog ott állni a víz), hogy már az üres hordó tetejére szúnyoghálót kötözök! Erősen, hézagmentesen, hogy ne bírjanak alárepülni. A víz meg nyugodtan bele tud folyni... És akkor nem szaporítok, 1000%.
Mert most pont az volt a bajom, hogy kénytelen voltam hamarabb kiönteni a növényekre, mint szerettem volna. De egyszerűen nem akartam megvárni, míg kerülnek a dögök.
Egyúttal annak is igaza van, aki azt írta, hogy ez lenne a leghatékonyabb szúnyogirtás. Tényleg! Hisz a szúnyog lepetézett, azt hiszi minden rendben... Közben az utódokat futószalagszerűen lehet kiiktatni...
Tényleg van benne fantázia!
Ehhez azonban tényleg ügyelni kell rá, hogy időben ki legyen öntve az a víz...
Szóval úgy fogom csinálni, hogy ha ritkán van eső és hamarabb felhasználom, akkor megvárom, míg jól telepetézik. :)
Ha meg sokáig tárolom, akkor előre lekötöm szúnyoghálóval. :)
Hát köszi a véleményeket!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!