Madárpókom 3 hete nem eszik, aggódnom kell?
Igen, normális.
Ne hagyjál benn nála eleségállatot egy órára sem felügyelet nélkül, mert ha vedleni kezd, egy tücsök vagy gyászbogárlárva simán megrágja, megöli.
Hónapokat kibírnak kaja nélkül, hagyd addig az evéssel, amíg le nem vedlik, és még utána is 2-3 napot.
Azt megteheted érte, hogy a talaj kb. egyharmadát tartsd nedvesen a terráriumban (naponta önts rá vizet). Így ő el tudja majd dönteni, hogy melyik részen kezd vedleni.
Még egy 2-3 napig ne adjál neki enni, és ne is nagyon piszkáld. Utána már nyugodtan kínálhatod eleségállattal.
Amúgy célszerű feljegyezni, hogy mikor vedlett, és akkor látni fogod a növekedés ütemét. Én alkoholos filccel fel szoktam a terráriumok tetejére írni az időpontokat, így biztos nem vész el, de papíron is lehet vezetni, ha rendesebb vagy, mint én :)
Az enyém 4 hónapja nem eszik és kb 6 hónapja vedlett utoljára.6 vedlésen volt túl mikor vettem nálam 4x vedlett egy év alatt B emilia. Terrárim 25x25 talaj kokuszrost víz van neki,kis ház búvohelynek.
Mi baja lehet?
Hány fok van neki? Mivel fűtesz neki?
Lehet, hogy fázik. Ilyenkor az életműködésük lelassulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!