Max akkor csíp meg, ha ráfekszel.
A mérge veszélytelen, darázscsípés erejű.
Köszi a válaszokat. :) Utánaolvastam. Most már értem, miért a fürdőkádban akadtam rá. A nedves helyeket szereti.(Remélem, túlélte a fürdőzést.) Meg akartam hívni egy mahjong partira, de nyoma veszett...
Úgy néztem a neten, hogy talán kalózpók, amely egy farkaspókféle. De ilyenkor egyébként nem párzanak, azt olvastam. Szerintem kifejezetten a fürdőkádam érdekelte. Majd megegyezek vele, ha euróban adja. ;-)
Értem, ez is elképzelhető, bár az alábbi, neten talált fotón szőrösebb, mint az "enyém" (vagy csak profibb a másik fotó).
A potrohminta kísértetiesen hasonló, mint az "enyémen", az igaz. És a lakásban talált pók is szőrös lábú, csak jóval kevésbé (látszik annak). A profi fotón a fej rész is szőrös, az "enyém" nem igazán ott...
De pl a csáprágója szintén elég nagy, mint a profi fotón.
A jegyespók nem farkaspókféle egyébként?
Mérete? A linkelt ("profi fotós") weboldalon levő szövegben írtakkal kb megegyező, azaz
(a lábakan nem számítva)
kb fél centis pók.
Viszonylag hosszú lábai vannak.
Na, közben találtam a neten egy ugyanolyan fotót, mint az enyém erről: Anyphaena accentuata (jegyespók) :
Szóval, igen, igazad lehet, esélyesen az.
Viszont más anyphaena fajok szőrösebbek, szerintem a magyar weboldalon ezért volt kissé más a fotón. Pl az angol wiki-n az anyphaena faj egyes alfajairól készült fotókon i szőrösebb, mint a lakásomban levő, ott két fotó is van, szőrösebbekkel:
Szóval az "enyém" inkább ilyen (ezek szerint alfaja és alfaja között is vannak lényeges küllembeli eltérések) :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!