Csótány ártalmatlan emberre?
Üdv mindenkinek.
Tegnap szólt mindenkinek a gondnok, hogy a panelház 5. emeletében egy lakónál csótány invázió van, de nem nagyon törődik vele... Mi pont alatta lakunk. Kaptunk csótánycsapdát, meg majd jön az írtó is. Reggel volt a csapdában csótány, és kicsit fóbiám lett a látványától. Aludni nem merek... A gondnok azt mondta hogy emberre ártalmatlan nem csíp nem támad emberre, sőt félnek az embertől, de mi van ha csak megnyugtatás miatt mondta? Mivel kaptunk csótánycsapdát, minden szobába a sarokba tették, meg a konyhába is. Nálam mindig rend van nem hagyok ételmorzsát se a földön stb. Mivel van csapda a szobámba érezhetem magam biztonágba? Leginkább attól félek hogy éjszaka végigmászkál rajtam. A ház gondnoka szerint ha van afalon repedés simán átmásznak a falon másik szobákba stb. kicsit meg vagyok ilyedve ezektől a bogaraktól.... Kell féljek tőle? Mit tudnék tenni ellenük? A csapba elég lesz jövőhét hétfőig? Akkor jön az írtó. Mindenkinek ingyen elvégzik az írtást.
Egyet tegyél befőttesüvegbe és tanulmányozd.
A lakást teljesen le kell szigetelni. Budi oldalát, budicsövek körül, strangok körül, de mindenhol!!!!! Minden szir-szar díszbigyó-hülyeség körül.
A szellőzőcsövekbe ragassz körívben, belül kétoldalú ragasztószalagot, na azon nem fognak átmenni :) Csak időnként rakni kell rá új réteget mert belepi a por.
Azokat a feromonos csapdákat pedig azonnal dobd ki, mert bevonzod vele a ház másik feléről is a csótikat. Ha nálad nincsenek meg a számára kedvező körülmények (mint a fölötted lakónál a disznóól) akkor nálad egyszerűen nem lesznek. Nem hülyék azok! De arra is készülj fel, ha megbolygatják az eddigi rendet, akkor megjelenhetnek nálad, új hazát keresve.
"minden helységnél van egy kis lyuk, hogy ne tudjak nyúlni letörölni bármi."
Ezt a mondatot nem értem.
A csói simán átmegy a plafon és a padló közötti fűtéscsövek melletti résen is, erre tuti nem gondolnál szerintem, és a csótinak van az a tulajdonsága, hogy törekszik a padlón mozogni, habár simán felmászik az üvegen is. Az irtó hülyeséget mond, ha az feromonos csapda, akkor azt jó messziről érzik.
De tényleg, ragassz le a padlóra egy kétoldalú ragasztószalagot, körben a fal mentén, és ha át akarnák lépni a demarkációs vonalat, azonnal beleragadnak. Az is jó, ha a festők által használt maszkolószalagot visszafordítva teszed le, nekem egy ilyennel buktak le anno. Úgy ki.asztam a régi gyári konyhát, hogy közben 3 doboz raid-et fújtam a pajszerrel párhuzamosan. Ne tudd meg milyen csótánytanya volt az előző lakó után... Undorító. A sütőt is kihajítottam, mindent, fullba volt a levedlett kitinpáncéloktól a bútorok illesztési rései, amiket "jóvanazúgynemlátszik" típusú, klasszikus módon gányoltak anno össze. Az fix, hogy nekem gyári konyhám, főleg bútorhátlaposom nem lesz! Első szempont a takaríthatóság. A falak pedig azzal a lemosható latexfestékkel vannak lekenve, így ha víz éri, vagy fertőtleníteném, semmi baja nem lesz. A divat nem érdekel, cél a funkcionalitás, praktikum, takaríthatóság, biztonság.
A feromonos csapdát a szemétledobó mellé tegyétek, egy papírlap közepébe, amit körberagasztotok kétoldalú szigszalaggal. Ha megtelik, bedobni a kukába az egészet, és a kukások majd elsviszik :) Addig is oda gyűjti a jószágokat, nem a lakásba.
De ilyesmi persze senkinek nem jutna az eszébe sehol, csak a másik anyázása, és az egymásra mutogatás, meg a csodavárás, és az irtóknak való értelmetlen örökös tejelés.
Természetesen minden ledobó mellé kéne tenni, és nem csak 1 hétig, hanem legalább fél éven keresztül... Na ez az ami tutkófrankó nem fog összejönni. A bejárati ajtódat is szigeteld körbe azzal a szilikonos szigetelővel légmentesre. Ha új műanyagajtód van, azt is ellenőrizd le, mert azok is tudnak szellősek lenni. Purfix nem jó.
A felmosás nálam is alap, 20%-os ecettel, jó töményen. Imádom ezt a pvc-t. Nem törik el a kávéspohár, nem hangos, nem hideg és még a poratka se tud megtelepedni, plusz vonzza a port mint állat, így a levegő is tiszta, s ezért poros örökké a padlóm, de nem prüszkölök semmit. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!