Pókfóbiás vagyok. Mit csináljak, hogy leküzdjem?
https://www.youtube.com/watch?v=1lsRilcqkO8
nézd meg ezt a videót
Én is az vagyok, nálam százlábú se jöhet szóba. Aminek 8, vagy annál több lába van. :)
Van ehhez egy sztorim: két lányom van, a szobájukba valahogyan bekerült egy baromi nagy vastaglábú pók. Az a tudjátok milyen... Még kicsik voltak a lányok, már lefektettem őket, amikor nagy kiabálás bentről: anyúúúú!! Rohanok be, mutatják a falon a bazi nagy pókot. Apjuk még nem ért haza, mondom, itt valamit tenni kell. Hősként vittem a partvist, még véletlenül se mutatva, mennyire irtózom tőle, de végigvittem a lakáson, aztán kidobtam az udvarra, közben azon imádkoztam, nehogy leessen róla. Akkor vészhelyzetben sikerült legyőznöm a fóbiámat, büszke voltam magamra.:)
Azóta is irtózom a pókoktól.
Ezt a történetet leírtam, de ötletem nincs, hogy tudnád magadtól legyőzni. Pszichológusok foglalkoznak ilyesmivel, ha annyira vészes nálad a dolog.
Nekem is pókfóbiám van, és igen hosszú gyötrelmes évek alatt értem el, hogy bezárva már nem zavarnak. Ehez egy madárpókot kaptam, lassan növő faját (grammostola rosea), amit ici-pici kora óta tartok. Hát, nem volt könnyű menet, még 4 év alatt nem érte el a felnőtt méretét (most kb akkora mint egy farkaspók), de már nyugodtan alszom mellette :)
Kézbevenni! Márcsak a csalánszőrök miatt sem.
5-ös!
A sors iróniája, hogy a kisebbik lányom, aki szintén irtózik a pókoktól, olyan sráccal járt, akinek 2-3 tarantellája volt a szobájában akváriumban-terráriumban, nem tudom, hogy hívják. Nem mert elaludni, mert félt, hogy kimászik. A gyerekkori sztorit már csak utólag meséltem el neki, amikor megjegyezte:
"Anyu, utálom a pókokat, kb. fóbiaszinten." :D
5ös vagyok!
Én is csak azért akartam megszokni, mert akkor ismerkedtem emg párommal, aki madárpókokat tenyésztett (általában olyan 200 egyed volt nála) :D Rémálom volt eleinte, így hamar kaptak külön zárható szobát, amit elkerültem jó messzire, de mostmár csak pár pók maradt :)
Valószínű tényleg az lenne a megoldás ha pókot tartanál
Igaz egy tarantulát én sem fognék meg pedig nem vagyok araknofóbiás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!