Milyen bogár ez? Kephost.com/image/0s4F
Figyelt kérdés
2017. jún. 5. 08:53
2/7 Mátranováki Fényevő válasza:
Hát ennyiből... bogár. Élve célszerűbb lett volna lefotózni.
A szárnyak alapján talán(!) Phyllobius vagy Polydrusus sp., de ennyire széttrancsírozott állatot nem lehet határozni.
3/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy megcsípett vagy megharapott. Bedagadt az egész oldalam és még a pólómban összenyomódott.
2017. jún. 5. 10:58
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, szerintem ezek közül valamelyik lesz (igaz, különbséget nem látok). Ennek mérges a csípése, harapása? Már vettem be antihisztamint, sokat lohadt, de még fáj.
2017. jún. 5. 11:14
5/7 Mátranováki Fényevő válasza:
Az nem ez volt. Apró rágóik vannak, ezekkel megpróbálhatnak a bőrbe harapni ha beszorulnak a póló és a test közé, de általában inkább menekülni próbálnak, és ha próbálkoznak se tudnak semmilyen sérülést okozni.
Valószínűleg valami más is volt a pólóban, ami kirepült/-esett mielőtt megtaláltad volna.
6/7 A kérdező kommentje:
Alaposabban megnéztem, hosszú, vékony, barna lábai vannak és olyan a feje, mint egy katicabogárnak. Nem ilyen nyújtott.
2017. jún. 5. 14:45
7/7 Mátranováki Fényevő válasza:
A kép alapján továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ilyen szárnya az említett két genus tagjainak van, ők pedig nem tudnak úgy megcsípni, hogy ilyen reakciót váltson ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!