Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Milyen bogár ez? Kephost.com/i...

Milyen bogár ez? Kephost.com/image/0s4F

Figyelt kérdés
2017. jún. 5. 08:53
 1/7 A kérdező kommentje:
2017. jún. 5. 08:55
 2/7 Mátranováki Fényevő ***** válasza:

Hát ennyiből... bogár. Élve célszerűbb lett volna lefotózni.

A szárnyak alapján talán(!) Phyllobius vagy Polydrusus sp., de ennyire széttrancsírozott állatot nem lehet határozni.

2017. jún. 5. 09:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy megcsípett vagy megharapott. Bedagadt az egész oldalam és még a pólómban összenyomódott.
2017. jún. 5. 10:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, szerintem ezek közül valamelyik lesz (igaz, különbséget nem látok). Ennek mérges a csípése, harapása? Már vettem be antihisztamint, sokat lohadt, de még fáj.
2017. jún. 5. 11:14
 5/7 Mátranováki Fényevő ***** válasza:

Az nem ez volt. Apró rágóik vannak, ezekkel megpróbálhatnak a bőrbe harapni ha beszorulnak a póló és a test közé, de általában inkább menekülni próbálnak, és ha próbálkoznak se tudnak semmilyen sérülést okozni.

Valószínűleg valami más is volt a pólóban, ami kirepült/-esett mielőtt megtaláltad volna.

2017. jún. 5. 13:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Alaposabban megnéztem, hosszú, vékony, barna lábai vannak és olyan a feje, mint egy katicabogárnak. Nem ilyen nyújtott.
2017. jún. 5. 14:45
 7/7 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
A kép alapján továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ilyen szárnya az említett két genus tagjainak van, ők pedig nem tudnak úgy megcsípni, hogy ilyen reakciót váltson ki.
2017. jún. 5. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!