Megharapott egy szöcske! Mit csináljak?! SÜRGŐS!
Figyelt kérdés
Fogtam egy nagy, olyan 2-3 centis barna szöcskét (ilyen volt: [link] sok ilyet fogtam már, azok nem haraptak meg), kb negyed óráig a nyitott tenyeremen volt, simán elugorhatott volna. Utána 10 másodpercre (vagy kevesebbre) összecsuktam a kezem, és megharapott!!! Nem kaphatok el valamilyen betegséget??! Veszettséget, tetanuszt, vérmérgezést, vagy valamit?!! Nem mérgezőek a szöcskék???!!! Nem leszek beteg?!! Mostanába rákattantam a szöcskékre, mindig elkapok egyet ha tudok, mert olyan cukik... DE UGYE NEM KAPOK EL SEMMI BETEGSÉGET??!! Vagy a hörcsögömtől több mindent kaphatok el mint egy szöcskétől?!! Pls normális válaszokat!!2016. aug. 1. 20:07
1/5 piwolaci válasza:
Nincs olyan ismert betegség ami szöcskéről emberre terjedne.
Szerencsétlen állat maximum a hámréteget tudja felsérteni a csápjaival. Magyarán ha halálos idegmérge is lenne akkor se lenne semmi bajod.
És egy jó tanács ne baszogasd szerencsétlen állatokat milliószór nagyobb vagy nála te se lennél boldog ha Godzilla fogdosna..
2/5 anonim válasza:
Normális válasz: ne cseszegesd a szöcskéket (és más állatokat se).
3/5 anonim válasza:
Ez egy sáska. És semmi bajod nem lesz, a bőrödet se tudja átharapni.
4/5 A kérdező kommentje:
Átharapta egy kicsit vérzett is..
2016. aug. 1. 22:35
5/5 Mátranováki Fényevő válasza:
A nagyobb szöcskék és sáskák tényleg át tudják harapni a bőrt, de nem vészes. Mosd ki és kész, máskor meg ne markolászd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!