Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez milyen pók? Kettő darabot...

Ez milyen pók? Kettő darabot találtam belőle a lakásban.

Figyelt kérdés

A fotón már a félig szétnyomott állapota látható. Nagyon gyorsan szalad. Attól félek, ha több van belőle, akkor megcsípi a kisállatomat, és valami baja lesz. Kérlek segítsetek! Köszönöm!

Link a képhez: [link]

2016. ápr. 3. 22:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves sadam87!

Köszönöm a válaszodat!

Azóta nem találtam belőle egyet sem a lakásban.

Egyébként nyulam van, kicsit nagyobb, mint egy légy :)

2016. ápr. 11. 19:55
 12/14 Gauldoth ***** válasza:

Még egy kis adalék, mert kicsit vicces a tanár úr válasza :D A világon élő ÖSSZES PÓKNAK VAN MÉRGE. Kivétel nélkül. A kérdés, hogy ahogy írták meg tud-e csípni, és hogy a méreg milyen hatással van az áldozatára/fenyegetőjére.

(Talán ha arra gondolt, hogy emberre veszélyes mérgű pók, akkor meg elég köztudott, hogy Mo.-n olyan nincs. Hazai pók erőssége legfeljebb egy darázs csípésével vetekszik.)

2016. máj. 4. 20:18
 13/14 sadam87 ***** válasza:

Egy kis adalék az adalékhoz. :)

Nem minden pók termel mérget. Vannak olyan pókok, amelyeknek elveszett a méregmirigyük. De való igaz, ezek inkább csak a kivételek, akik erősítik a szabályt.

[link]

2016. máj. 4. 20:48
 14/14 Gauldoth ***** válasza:
Na, okultam ismét. Ez tök érdekes is ráadásul :-)
2016. máj. 4. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!