Egy ehhez HASONLÓ, teljesen fekete rovar csípett meg(Magyarországon). Annyi a különbség talán, hogy potroh-a háromszögben, hegyesen lefelé néz, míg potroha vastagabb. Mérete körülbelül egy méhéhez hasonló. Egy panelház ablakában, víz nincs a közelben. Elég erősen szúr. Muterom szerint, nem annyira régóta jelentek meg Magyarországon. Nincs semmi tünetem, de érdekelne hogy mi lehet ez...
Ez ha jól látom, valami darázsféle, szerintem homoki darázs.
2015. aug. 23. 05:59
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, de nem ez volt az, hanem egy ehhez hasonló rovar. Ennyire nem hosszú, picit "kövérebb" volt és hegyes vastag a vége. Abszolút nem ijedősek. Simán ott maradt az ablakon ami után megcsípett.
2015. aug. 23. 13:26
3/6 Mátranováki Fényevő válasza:
Valami holyvaféle? Az Ocypus olens-re illik a leírás, bár nem tudom, mennyire szokott csípni. (Képes rá, de nem jellemző, max. ha megfogják.)
Ha darázs volt, akkor viszont passzolom.(Tudom, hogy a képen az van, de ettől még a tiéd lehetett más is.)
Mindenesetre ezt a "nem annyira régóta jelentek meg Magyarországon" szöveget nem venném készpénznek, általában ha ilyenről hallok, akkor kiderül, hogy egy hazai fajról van szó és vagy valamelyik újság/oldal/csatorna kitalált valami baromságot és a szerencsétlen jószághoz kötötték, vagy teljesen félre lett értve/fordítva valami ami aztán még inkább félreértve elterjedt.
2015. aug. 23. 14:23
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, igazad lehet. Bár még Én sem nagyon láttam ehhez hasonló rovart, de nem hiszem hogy új lenne itt. Egyébként amit linkeltél, az jóval nagyobbnak tűnik. Talán, de erős talán, hogy a szúnyog és bögöly között van a mérete, ennyire nem hosszú. Lábai a testéhez képest vékonyak és nagyok voltak. Szárnyai a testétől kb 20 fokkal kifelé álltak, de ez nem biztos.. A testénél valamivel hosszabbnak tűnt a szárnya. Érdekesség lehet még, hogy egyedül volt, de a környéken lehetett több is belőle. Nem igazán értek a rovarokhoz, bocs ha hülyeséget írok..
2015. aug. 23. 15:52
5/6 Mátranováki Fényevő válasza:
Lehetett akár pőcsik is, azokra még jellemzőbb is a csípés. De leginkább csak találgatni tudok.
2015. aug. 23. 16:15
6/6 A kérdező kommentje:
Hát igen. Így elég nehéz kitalálni. Azért reménykedem benne hogy a magyarországon élő csípő rovarok közül, egyik sem hordoz magában olyan parazitát vagy férget, amit az immunrendszer nem tud legyőzni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!