Milyen pók lehetett?
Képem sajnos nincs róla.
Kicsit átlátszó volt, halványsárga színű, a potrohában pedig volt egy piros folt. Elég nagy volt, a lábai nem voltak olyan hosszúak, és vastagok is. Olyan arányos volt, nem tudom, hogy mondjam.
Ez minden bizonnyal egy piros foltos vastaglábú pók (blotchy aranea european) lehetett.
A mérge idegbénulást okoz leginkább hideg helyeken tanyázik, őshazája Grönland volt de a viking hódítások alkalmával eljutott Angliába onnan pedig ide Magyarországra is.
Növényevő általában csalánlevelet/káposztát/zuzmó féléket eszik.
Párzási időszakban azonban szüksége van élő fehérjére és ilyenkor különböző rovarokat is fogyaszt. Az ilyenkor termelt toxinok a véráramba jutva jó esetben ájuláshoz rossz esetben allergiás reakcióhoz és halálhoz vezetnek.
Hát pedig én több mint egy évtizeden keresztül tanulmányoztam ezeket a bestiákat Thera szigetén és meg kell hogy mondjam.
Teljesen illik rájuk a leírásod.
UGYE NEM ÉRTÉL HOZZÁ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!