Allergiás vagyok a szúnyogcsípésre! Mit lehet tenni hogy ne viszkessen ennyire? Házipraktika? Vmi krém? SOS
Mindenki vakarózik a szúnyogcsípéstől, nem vagy rá allergiás:
Immunrendszerünk felismeri a szervezetünkbe jutott szúnyognyálban lévő idegen fehérjéket, és úgynevezett 1. típusú vagy azonnali túlérzékenységi reakció jön létre. A reakció lényege a „betolakodó”, vagyis az idegen fehérje mielőbbi eliminálása. Ebben főszerepet játszik a szöveti hízósejtekből felszabaduló hisztamin nevű anyag.
A hisztamin elősegíti az erek tágulását és a fehérvérsejtek megjelenését a csípés (szúrás) területén, ami az idegen fehérje gyorsabb eltávolítását szolgálja. Mindemellett a hisztamin erős szövetizgató hatással is bír, az érfal áteresztőbbé válása miatt az érpályából folyadék áramlik ki a szúrás helyén, ez vezet duzzanathoz, a bőrben lévő idegvégződések ingerlése pedig viszketést eredményez.
És fenistillel kenegesd
Egyszerű a dolog ne kapj be szúnyogcsípést.
Használj szúnyogriasztó kenőcsöt sprayt stb, nekem bevált nem csípnek. (Szuku és hasonlók) Valamennyit segít a mobilra tölthető magas hangfrekvenciás,szúnyogriasztó progi is,ha nincs kéznél más.
Szia, én is allergiás vagyok a szúnyogcsípésre, nekem ödémás reakciót okoz plusszban a tenyérnyi csípésfelületen kívül. Ami segít: vagy a széleslevelű, vagy a keskenylevelű utifű leve. Konkrétan az van, hogy tartok a lakásban egy cserépben ilyet (én a széles levelűre esküszök) és amikor megcsíp az állat, letépek egy kis darab levelet, összenyomkodom az ujjammal és jól bedörzsölöm a csípés helyét. Kb. 3 perc alatt elmúlik.
A fenistil nekem nem használ, ami viszont igen, az az Antivakarin nevű krém (hülyén hangzik, de tényleg így hívják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!