Sebgyógyulásra a Bepanthen vagy a Neogranormon krém a hatásosabb?
Figyelt kérdés
Kutyám hátsó tappancsán sebes - kis területen hiányzik a bőr -, gyakran betadinozom neki, de sajna ritka rossz helyen van a seb a talpán :(2014. nov. 27. 22:24
1/9 anonim válasza:
Enyém is 3x lehúzta a bőrt a talpáról már. Ne kenj rá semmit, úgyis lenyalja, max aloe verát.
2/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Nyugi meggyógyul pár nap alatt. Én először elvittem dokihoz, bekototte, csórikám 10 napig "gipszben" adóvevővel tengődött,a másik két alkalommal csak lefertőtlenítettem és úgy hagytam, kb. 4 nap alatt rendbe jött, persze őrültködés kizárva, csak laza séta.
3/9 anonim válasza:
Megint én, kiegészíteném az első válaszom. Szóval azért ne kenj ilyen krémeket, mert felpuhítják a bőrt és lassabban gyógyul, nem tud szarusodni, másrészt ha lenyalja abból baj is lehet ha lenyeli. Az aloe Vera bio és nagyon hatásos növény én mindenképp azt javaslom.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Már halálra aggódom magam, hogy elfertőződik kint sétánál, már próbáltam zoknit adni rá, vagy bekötni, de leszedi, nem bírja elviselni ha van vmi a lábán. S valóban állandóan nyalogatná, ezért ha nem tudok figyelni rá, addig tölcsér van rajta itthon. Az aloe vera jó ötlet :)
2014. nov. 27. 22:58
5/9 anonim válasza:
nekem is volt ilyen, este amikor már aludni megy kend be a mancsát körömvirág krémmel.:) akkor viszonylag nyugisan van. rászólsz, hogy ne nyalja és talán békén hagyja. :) nekünk 2 nap alatt csodát tett, hihetetlen ezek a kutyusok! :)))
de amúgy persze talán a neogranormon még jobb is.:)
6/9 anonim válasza:
A neogranormont ha lenyalja, meg is mérgezheti. Ne kenj rá vegyi cuccot csak biot.
7/9 anonim válasza:
A sebet én nem kenném már semmivel, ugyanis annak le kéne esnie, de ha folyton kenegeted, akkor csak felpuhul és az életben nem gyógyul meg/esik le.
Alapvetően ha nagyon száraz/repedezett a tappancsa, akkor jó az általad említett krémek bármelyike, illetve a körömvirágkrém. Hámosításra pedig jó még a betadine is, valamint a Kék Lukács nevezetű krém.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Voltunk dokinál, ő hámosításra a Neogranormont vagy a Kék Lukács krémet javasolta.
2014. nov. 29. 01:07
9/9 anonim válasza:
Tényleg nem tudjátok hol lehet venni ezt a klasszikus Kék Lukács krémet? Bocsi az OFF-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!