Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A darázspók csípése/harapása...

A darázspók csípése/harapása mérgező?

Figyelt kérdés

2014. dec. 9. 13:46
 1/9 csabika1971 ***** válasza:
35%
Miért szerinted ő hogyan vadászik, halálra rémülnek tőle?
2014. dec. 9. 13:59
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Magyarországon nincs mérgező pók, a darázspók csípése sem mérgező, csak fáj
2014. dec. 9. 14:04
 3/9 csabika1971 ***** válasza:
51%

Szinte minden pók mérgező Magyarországon. Hogy emberre nincs hatása a harapása "csak fáj" (hisz éppen a méregtől fáj). Nem jelenti azt, hogy ne rendelkeznének méreggel. Kérdezd meg a legyeket.

[link]

[link]

2014. dec. 9. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

ha valaki azt kérdezi, mérgező-e egy állat, valószínűleg nem arra gondol, hogy az áldozatát hogyan öli meg, hanem EMBERRE veszélyes-e, és ebben az értelemben, a darázspók nem mérgező, ha megcsíp, nem halsz bele

nem tudom, kik voltak azok az értelmesek, akik lepontoztak, de csak gratulálni tudok nekik... :)

2014. dec. 9. 22:18
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Minden pók rendelkezik méreggel, mivel mind ragadozók. Emberre veszélyes mérge Mo.-n azonban tudtommal csak három póknak van: 1. szongáriai cselőpók, 2. búvárpók, 3. mérges dajkapók. Természetesen ezek sem halálosak, csak mondjuk veszélyes lehet a csípésük gyerekekre, vagy erre érzékeny emberekre. Egyébként tudtommal minden pókcsípés okozhat szövődményeket, ha valaki érzékeny rá. Jó hír viszont az, hogy a pókok nem szokták maguktól megcsípni az embert, nem agresszívek. Ugyanúgy el akarnak kerülni téged, mint te őket.
2014. dec. 11. 19:59
 6/9 Banya62 válasza:
96%

Nálam 2-3 éve igen elszaporodtak. Jellemzően a sárga virágú növényeknél találkozom velük, mint a paradicsom, és tök, és mindennél, aminek sárga a virága. Gondolom, ott jobban el tud rejtőzni..

Én allergiás vagyok, csúnya dolgot tudnak velem művelni, az tény, de belehalni nem lehet. Borzasztóan megdagad, és ilyenkor az ecetes borogatás csodákra képes, ahogy a méhcsípésnél is. Meg egy calcium pezsgőtabletta feltétlenül az allergiásoknak!!!!

Én rászoktam arra, hogy ott, ahol gyaníthatóan lehetnek, vastag gumikesztyűben nyúlok a növények közé, és zárt ruhában megyek be. Azóta nem csípett meg egy sem, legalábbis nem éreztem. :)

2016. aug. 21. 10:56
 7/9 SubriJózsi válasza:
37%

Én megkérdeztem a legyeket, és azt mondták, nem mérgező csak nagyon fáj :)

Hogy biztosabb legyek a dolgomba, megkérdeztem a pókokat is.

Ők is azt mondták, nem mérgezők, csak ha megcsípnek, az nagyon fáj :)

2017. aug. 24. 23:05
 8/9 anonim válasza:
100%
A kálciummal sajnos nem mész semmire. Bebizonyosodott, hogy nincs hatása az allergiás reakciókra. Ilyenkor csak az antihisztaminok hatnak.
2018. nov. 3. 14:38
 9/9 Nu, págágyí ***** válasza:
Honnan tudom,hogy egy pók mérges? Össze vissza mászkál két fa között,és helyén szövi a hálóját?😆😆😆😆
2020. júl. 27. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!