Apró, pontszerű fehér bogarak inváziója a konyhaszekrényen - mik ezek?
Sziasztok! Ugyanez a problémám van.
Kiderült végülis, hogy mi ez, mármint pontosan a rovar neve, és hogy honnan jön egyáltalán? Illetve kérdezném, hogy két kisgyerek (8 hónapos és 3 éves) mellett nem veszélyes, ha mindent átfújok a konyhában csótányírtóval?
Eddig hiába törölgettem át a pultot, polcokat, mosogatót...stb, 10 perc múlva újra ott vannak mindenhol, rengetegen, olyan aprók, hogy csak akkor venni észre, ha nagyon odakoncentrál az ember, mintha apró fehér porszemek mozognának.
Szia! 6-os vagyok. Én is arra jutottam, hogy ezek lisztatkák. Sajnos én hiába fújtam le az egész konyhát már 3szor (Protect rovarírtó permettel), még mindig vannak (persze kevesebb), simán mászkálnak a friss fújáson. Amúgy minden más kipusztul tőle, egyik nap egy szúnyog szállt le a pultra, és meg is döglött. Sajnos már egy halam is elpusztult, hiába volt kihúzva a szűrő, és persze le volt takarva az akvárium. Az akvárium meg a konyhát elválasztó gipszkarton falban van, azt most nem tudom szétszedni, mert a konyha szétszedése is kiakasztotta a családot.
Én is kidobtam mindent ami ott volt, fűszereket, lisztet, rizst, kávét, még a sót is.
Most az a tervem, hogy az egész konyhát, aztán az egész lakást is kitakarítom egy gőztisztítóval, az talán kinyír mindent. Holnap hozza meg a futár. Próbáltam kölcsönkérni a múlt héten, de sajna senki sem tudott adni.
Amúgy megnéztem, ezeknek mindegyiknek permetrin a hatóanyaga, a biokillnek is, szóval nem hiszem, hogy azzal többre mennék. És ez a hatóanyag megöli a vizi élőlényeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!