Találtam egy törött szárnyú lepkét, hogy gondozzam?
de általában ezeket adhatod neki ha megeszi: félbevágott narancsdarabkák,kis kupakba vattát teszel aztán csinálsz egy oldatot 1/1 cukor víz arányban ezt felforralod majd hűtőben lehűtöd és ha lehűlt jól itasd fel a vattával ami a kupakban van,csinálj egy másik kupakot ebbe egyszerű kerti földet tegyél bevizezve ebből tud magának ásványi anyagot felvenni
jó még az etetéséhez a banán,sör+cukoroldat keveréke,sör,
erjedő gyümölcsöket előnyben részesítik
Csak megfogni sem tudom mert a flakon ajjába van .
Dobtam be neki almát,de hozza se ér ,meg vettünk virágprt,de nem érdekli õt . Föl van kapaszkodva a flakon oldalára és meg se moccan(persze él)
Mit tegyek?
A leghosszabb élettartamú kifejlett lepke (monarch) egy évig él, de nálunk nem él az a faj. A legtöbb pár hétig él csak, de vannak, amik napokig max. Vizsgáld meg nagyítóval, hogy, vannak-e szájszervei egyáltalán, jópár fajnak egyáltalán nincsenek, mert kifejlődve már nem táplálkoznak, csak párosodnak, és elpusztulnak.
Szerintem kár életbe tartani, pláne sérülten, sokat már nem tudsz hozzáadni az élettartamához, és meggyógyulni se fog.
Sárga pöttyös
De a hálóbol kirepül annyira már tud repülni pár napja már nálam van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!