Mennyi az esély arra különböző szituációkban, hogy egy darázs úgy repüljön a számba, hogy lenyeljem és esetleg belehaljak?
1. Alszom. A fekvőhelyem fél méterre van egy elszeparált ablaktól, a darázs három napon keresztül -ha néha kedve nem támad ki-kirepülni- a függöny mögött tartózkodik. Bár köztudott, hogy jobban szeretik a fényt az ilyen rovarok, de ha megzavarodik, még képes az alvó ember szájnyílásába rontani. Erre mennyi az esély?
2. Van az udvaron egy kis virágágyás/"orchard" (vagy ki tudja, hogy hívják), amelyen virágok emelik arcukat az ég felé, s két-három darázs porozza. Az ágyás 1x2 m kiterjedésű. Ha elkezdenék mondjuk 7 kört futkosni a virágok körül, azonban a darazsakat nem érintve, akkor biztos történne valami... Emellett a szám egyik fele kissé ki van nyitva, amely futás közben néha összezárul és a másik oldalon nyílik ki. Mennyi az esély itt?
3. Ülök egy széken. Tőlem 50-60 cm-re a darázs, egy helyben csapdosva a szárnyaival. Én oldalt ülök az állatnak. Elkezdek (hülye hangokat kiadva) ásítani. A folyamat közben hatalmas mennyiségű levegőt szívok be szájon keresztül, majd fújom vissza, kvázi vákuumot létrehozva a szám körül. A lényeg, az hogy a darázs megijedhet a hangoktól, vagy még annak hiányában is a szájamba repülhet. Mennyi az esély rá?
4. Csikiznek. Ilyenkor ösztönösen felágaskodom és sikítozom is. Bárhol lehet egy mérges fullánkos, aki a magatehetetlen emberbe száll ilyenkor. Mennyi az esély rá?
Hozzáteszem, udvaron vagyok, növényekkel.
Ma is ettem amúgy sárgabarackot, ami lyukas volt, annak a selejtes felét eldobtam. Ez egy ötödik szituáció is akár!
Én most viszont csak az első négyre szeretnék választ kapni.
1. Direkt úgyse fog berepülni miközben alszol.
2. Itt se.
3. Ha ásítasz talán.
4.Ez se valószínű.
Összességében egyik se elég valószínű, nem kell aggódnod. Csak úgy nem száll bele darázs senki szájába, ők is csak önvédelemből szúrnak és egyik se hülye azért.
Köszönöm a megnyugtató választ!
Abba viszont szeretnék belekötni, hogy az első szit. esetén ha álmomban felemelem a karomat, olyan szerencsétlenül, hogy megcsapom vele a rovart, megmérgesedhet, ergo megkeresi a szájnyílásomat, ahol bosszút állhat...
Még egy kérdés: ha belerepül a számba, mennyi a valószínűsége, hogy le is nyelem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!