Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mennyi az esély arra különböző...

Mennyi az esély arra különböző szituációkban, hogy egy darázs úgy repüljön a számba, hogy lenyeljem és esetleg belehaljak?

Figyelt kérdés

1. Alszom. A fekvőhelyem fél méterre van egy elszeparált ablaktól, a darázs három napon keresztül -ha néha kedve nem támad ki-kirepülni- a függöny mögött tartózkodik. Bár köztudott, hogy jobban szeretik a fényt az ilyen rovarok, de ha megzavarodik, még képes az alvó ember szájnyílásába rontani. Erre mennyi az esély?

2. Van az udvaron egy kis virágágyás/"orchard" (vagy ki tudja, hogy hívják), amelyen virágok emelik arcukat az ég felé, s két-három darázs porozza. Az ágyás 1x2 m kiterjedésű. Ha elkezdenék mondjuk 7 kört futkosni a virágok körül, azonban a darazsakat nem érintve, akkor biztos történne valami... Emellett a szám egyik fele kissé ki van nyitva, amely futás közben néha összezárul és a másik oldalon nyílik ki. Mennyi az esély itt?

3. Ülök egy széken. Tőlem 50-60 cm-re a darázs, egy helyben csapdosva a szárnyaival. Én oldalt ülök az állatnak. Elkezdek (hülye hangokat kiadva) ásítani. A folyamat közben hatalmas mennyiségű levegőt szívok be szájon keresztül, majd fújom vissza, kvázi vákuumot létrehozva a szám körül. A lényeg, az hogy a darázs megijedhet a hangoktól, vagy még annak hiányában is a szájamba repülhet. Mennyi az esély rá?

4. Csikiznek. Ilyenkor ösztönösen felágaskodom és sikítozom is. Bárhol lehet egy mérges fullánkos, aki a magatehetetlen emberbe száll ilyenkor. Mennyi az esély rá?

Hozzáteszem, udvaron vagyok, növényekkel.

2014. júl. 22. 22:07
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Komolyan kérdeztem amúgy!
2014. júl. 22. 22:12
 2/32 anonim válasza:
100%
Istenem, ez akkora hülyeség. Bárkivel megtörténhet, bárhol, helytől és póztól függetlenül. Fölösleges ilyen kérdéseket feltenni... Az esély mindenre megvan. Kész.
2014. júl. 22. 22:13
 3/32 anonim válasza:
100%
oké, szerintem ettől nem kellene tartanod. azért ez nem egy olyan dolog, hogí megcsíp egy szúnyog. Ne aggódj!
2014. júl. 22. 22:15
 4/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Utolsó, DARÁZS a szóban forgó rovar!
2014. júl. 22. 22:16
 5/32 anonim válasza:
100%
Szerintem arra akart ő rámutatni, hogy ez nem olyan gyakori, mint a szúnyogcsípés. :)
2014. júl. 22. 22:18
 6/32 A kérdező kommentje:
Értem. Én konkrétan arra gondoltam, hogy nem bőrön csíp a gonosz kis lény, hanem beoson a számba és ott okoz halálos szúrásokat.
2014. júl. 22. 22:20
 7/32 anonim válasza:
Nee már :) ennyire félsz a darazsaktól? :D
2014. júl. 22. 22:21
 8/32 A kérdező kommentje:
A fullánkjuktól. Három alkalommal csíptek meg, egyedül letudtam a "kezelést". Nem szóltam senkinek.
2014. júl. 22. 22:23
 9/32 t_GaRami_a ***** válasza:

Mit vártál, hogy majd pontosan tudni fogjuk hány százalék?

Van olyan, hogy a sörödbe száll bele és megiszod. Amúgy ez még valószínűbb, mint az összes, amit felsoroltál és elég gyakori is. Sőt ezeknél még az is valószínűbb, hogy rászáll arra a bizonyos "orchardra" és kedved támad virágot enni, ezért megeszed véletlenül.

Amúgy miért kérdezed, félsz a darazsaktól?

2014. júl. 22. 22:23
 10/32 anonim válasza:
47%
Igen ez igaz, egyik ismerősömnek is a sörébe szállt bele és meg is itta, pár percen múlott az élet, szerencse hogy a kórház közelben volt!
2014. júl. 22. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!