Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » S. O. s. milyen pók van a...

S. O. s. milyen pók van a kertunkben!?!? (többi lent)

Figyelt kérdés

Tehát ....remélem segitetek kitalálni milyen pókot láttam a kertben leirasom alapjan! :-)

Szval... az a lényeg hogy van egy ablak amielott egy nagy pók szőtt egy viszonylag elég nagy hálót. A pók nagy ,szürke, sötét színű, és elég fürge is! A hátán mintha láttam volna egy pirosas narancssárga pottyot! Nagyon kevés ideig láttam de mintha szőrös is lett volna! A teste 1 cm volt de a labai is kb. 1 cm! Ma van Kedd és vasárnap a kistesom leszedte a halojat és ma már teljes szep nagy haloja volt szoval abban is elég gyors hogy új hálót csináljon! Igazából ennyi! Bocsánatot kerek hogy nem helyesen írtam! Előre is köszönöm a válaszokat remélem segíteni fogtok! :-)

2014. ápr. 29. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Keresztespók?

Az nagy hálót sző, gyorsan, nagy maga is...

2014. ápr. 29. 11:08
 2/10 A kérdező kommentje:
megnéztem a keresztes pokrol par kepet de nem olyan volt....teljesen mas....nem kereszt volt a hatan hanem egy piros pötty :)
2014. ápr. 29. 18:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Fekete özvegy.
2014. ápr. 30. 11:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sok fajta keresztespók van és nincs mindegyik hátán kereszt.
2014. ápr. 30. 11:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Akár keresztes, akár nem, nem kell félni tőle. Magyarországon nincsenek mérges pókok, (bár a keresztesről mindenféle vad híresztelések terjengenek), és valamennyi pókfajta hasznos állat.
2014. ápr. 30. 16:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem fekete özvegy! De meg mindig érdekelne ha valaki tudja a választ! :-)
2014. ápr. 30. 23:23
 7/10 anonim ***** válasza:

A leírás alapján Csodáspók lehet, de ez csak az utódainak sző fészket: [link]

Egyébként van mérgespók Magyarországon is, de ritkán fut vele össze az ember, szabad réteken fordul elő:

Mérges Dajkapók ( Cheiracanthium punctorium ) - kusza, szövevényes hálóját fűszálakra szövi. Legveszélyesebb hazai pókunk, mérge nagyon erős, csípése részleges bénulást is okozhat.

2014. máj. 2. 22:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Igazad van, uccsó, de direkt nem tettem róla említést. Feleslegesnek tartottam ezzel riogatni a kérdezőt.
2014. máj. 2. 22:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Tegyél fel képet.Így senki nem mondja meg,csak találgathat.
2014. máj. 3. 09:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amit az előző írt nem az ampokfajta.....:-( amúgy tennék fel képet de annyira félek hogy nem merem lefotozni! De már egy ideje nem láttam szóval szerintem elment a kertunkbol szerencsere! :-)
2014. máj. 3. 22:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!