S. O. s. milyen pók van a kertunkben!?!? (többi lent)
Tehát ....remélem segitetek kitalálni milyen pókot láttam a kertben leirasom alapjan! :-)
Szval... az a lényeg hogy van egy ablak amielott egy nagy pók szőtt egy viszonylag elég nagy hálót. A pók nagy ,szürke, sötét színű, és elég fürge is! A hátán mintha láttam volna egy pirosas narancssárga pottyot! Nagyon kevés ideig láttam de mintha szőrös is lett volna! A teste 1 cm volt de a labai is kb. 1 cm! Ma van Kedd és vasárnap a kistesom leszedte a halojat és ma már teljes szep nagy haloja volt szoval abban is elég gyors hogy új hálót csináljon! Igazából ennyi! Bocsánatot kerek hogy nem helyesen írtam! Előre is köszönöm a válaszokat remélem segíteni fogtok! :-)
Keresztespók?
Az nagy hálót sző, gyorsan, nagy maga is...
A leírás alapján Csodáspók lehet, de ez csak az utódainak sző fészket: [link]
Egyébként van mérgespók Magyarországon is, de ritkán fut vele össze az ember, szabad réteken fordul elő:
Mérges Dajkapók ( Cheiracanthium punctorium ) - kusza, szövevényes hálóját fűszálakra szövi. Legveszélyesebb hazai pókunk, mérge nagyon erős, csípése részleges bénulást is okozhat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!